Terrassa supera Sabadell i se situa com la segona ciutat catalana amb més treballadors autònoms

Terrassa ja és el segon municipi de Catalunya amb més treballadors autònoms. Segons les dades del primer trimestre de l’any, la ciutat ha superat en aquest aspecte a Sabadell, que passa ara a ocupar el tercer lloc d’una llista encapçalada per Barcelona. El nombre de terrassencs que treballen per compte propi ha pujat en 39 nous casos respecte l’any passat i la xifra total ronda als 13.000 afiliats. Tot i així, el volum d’autònoms egarencs ha baixat en gairebé un centenar, sobretot després de la irrupció de la Covid-19. A principis d’aquest any, a la ciutat hi havia un total de 13.006 afiliats al règim d’autònoms, mentre que a finals de març la xifra concreta era de 12.909. Són dades de l’informe sobre l’evolució del mercat de treball a Terrassa durant el primer trimestre, un període en el qual s’han perdut més de 2.000 llocs de treball a causa de la crisi sociosanitària.

Per afectació, els sectors que a finals de març presentaven un decreixement més alt eren la construcció, amb prop de mil treballadors menys que l’any passat; les activitats relacionades amb l’ocupació, amb 361, i els serveis que ofereixen menjar i begudes, amb una baixada de 358 llocs de treball a la ciutat.

Com a contrapunt, davant la creixent demanda de personal als hospitals, el sector que ha experimentat un major increment interanual de contractacions ha estat el de les activitats sanitàries. En aquest sentit, a Terrassa s’han generat 132 llocs de treball més en l’àmbit sanitari, respecte al març del 2019. A la llista dels sectors amb més creixement també hi trobem les activitats de serveis socials, amb 115 llocs generats; les farmacèutiques, amb 99, i els serveis d’informació, amb una variació absoluta de 86 nous empleats respecte l’any anterior.

Així, Terrassa arribava a finals de març amb una taxa d’atur del 13,03%. Una xifra que, molt probablement, es veurà incrementada durant els propers balanços degut als efectes econòmics de la pandèmia. En aquest sentit també cal destacar que, durant el primer trimestre, a Terrassa els aturats majors de 45 anys ja eren més de la meitat del total, amb 7.622 persones, el que representa un 51,56%.

Durant aquests primers tres mesos, el nombre de contractes ha disminuït un 3,34% en comparació al mateix període de l’any passat. En aquest aspecte l’informe posa de manifest que el 82% de les contractacions són de durada determinada i que les dones i els joves són els principals col·lectius afectats per la temporalitat i la precarietat laboral.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *