Jonathan Ferreira causa baixa al Terrassa FC i fitxa per la UE Castelldefels

S’ha tancat a les sis de la tarda el mercat de fitxatges a la Tercera Divisió i el Terrassa FC, si no hi ha canvis d’última hora, no ha fet oficial cap incorporació més, tot i que la intenció era contractar un jugador que reforcés el lateral esquerre.

Sí que ha comunicat el club egarenc, tal i com ja vàrem informar dimarts, la baixa oficial de Jonathan Ferreira. El migcampista va demanar dilluns la baixa voluntària, després de veure com ha anat perdent protagonisme dins l’equip. Diumenge passat, davant les absències d’Àlex Fernández, per sanció, i de Guzmán, per lesió, Cristian García no el va col•locar de titular al camp del Vilafranca.

Va ser la gota que ha acabat fent vessar el got perquè Ferreira acabés prenent aquesta decisió. El jugador brasiler es va incorporar a les files del Terrassa la temporada passada. Ferreira ha firmat per la UE Castelldefels.

La Unitat d’Oncologia Infantil del Taulí seguirà tractant els casos estabilitzats

El Servei Català de la Salut ha decidit traslladar la Unitat d’Oncologia Infantil del Taulí de Sabadell a la Vall d’Hebron. Després d’una reunió amb alcaldes de la zona, però, el Departament de Salut ha rectificat parcialment i ha dit que els pacients estabilitzats i ja amb fase de seguiment continuaran les visites a l’hospital sabadellenc. Són, en aquests moments, 39 els pacients que es troben en aqueta fase. Les fases més agudes es tractaran a partir d’ara a la Vall d’Hebron. El Taulí, fins ara, s’ocupava d’uns deu casos l’any, derivats del Vallès i la seva zona d’influència.

Des del CatSalut es defensa aquest canvi argumentant que l’hospital de Barcelona disposa de més i millor material per tractar aquests pacients, es centralitzen recursos i hi ha millors condicions per dur a terme, per exemple, una cirurgia complexa. També ha subratllat que la concentració de l’oncopediatria no és un fet aïllat, sinó que forma part d’un conjunt d’ordenació i concentració de gran complexitat que s’està implantant a Catalunya i també a altres països des de fa anys i que es realitza en altres àmbits com per exemple cardiologia, traumatologia o neurologia. Per últim la Generalitat ha dit que es continuarà potenciant la unitat de pediatria al Taulí en els àmbits de la la cirurgia pediàtrica, l’ictus pediàtric, el pacient politraumàtic infantil o la neonatologia complexa.

L’alcalde demana que s’apliqui amb urgència una rebaixa dels títols de transport integrats per a Terrassa

L’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, considera que el retard en la implantació de la T-Mobilitat fins al 2021, explicat ahir pel conseller de Territori i Sostenibilitat en comissió parlamentària, “és un càstig injustificable per a tots els ciutadans i ciutadanes de Terrassa, que fa massa anys que estem esperant una solució al greuge que patim” pel fet que la ciutat sigui a la Zona Tarifària 3 del transport públic.

Segons els calendaris i l’explicació que va donar ahir el conseller al Parlament, la posada en marxa efectiva del nou sistema se situa al 2021. Valorant les explicacions de Calvet, l’alcalde manifesta que “si el propi conseller ha admès que hi ha hagut excés d’optimisme, i justifica els retards de la T-Mobilitat en errors de l’empresa, amb més raó, i com a màxim responsable actual, ha de prendre mesures que arrangin aquests errors i pal·liïn el càstig que fa massa anys que paguem la ciutadania de Terrassa.”.

En aquest sentit, Vega demana a la Generalitat i a l’Autoritat de Transport Metropòlità (ATM) “que s’apliqui de manera urgent una rebaixa provisional del preu dels títols de transport per a Terrassa” fins que no es posi en marxa definitivament la T-Mobilitat, el nou sistema que hauria de permetre la implantació de tarifes més justes i proporcionals. L’alcalde traslladarà aquesta demanda al conseller en la visita que Calvet farà demà a la ciutat de Terrassa.

Que la T-Mobilitat no arribi fins el 2021 constata “la prolongació d’una situació altament discriminatòria per als terrassencs i terrassenques, que han de pagar un sobrecost injust i abusiu per utilitzar el tren, en comparació amb ciutadans i ciutadanes de municipis veïns com Sabadell. Si hi ha voluntat política, és perfectament possible acabar amb aquest greuge”, afirma l’alcalde, i és en aquest sentit que Vega proposa aquesta mesura provisional i urgent d’aplicar una rebaixa en les tarifes per a Terrassa. Aquestes mesures, que haurà d’acceptar i concretar la Generalitat, podrien aplicar-se especialment en la T-10, el títol que utilitzen majoritàriament els usuaris/àries que es desplacen habitualment a Barcelona. Una mesura efectiva podria passar per crear un nou títol específic per als residents de Terrassa, o una bonificació de la T-10 de tres zones, de manera que el cost resulti equivalent al de la T-10 de dues zones. “Sigui com sigui, si s’accepta aplicar aquesta o qualsevol altra mesura transitòria de rebaixa, espero i confio que no sigui a costa d’una compensació per part de l’Ajuntament, tenint en compte el greuge que hem patit durant tots aquests anys i que pel que sembla podem seguir patint dos anys més”, afirma l’alcalde de Terrassa.

Des que el 2001 es va situar Terrassa en la zona tarifària 3 del sistema integrat de transport, la reivindicació de canvi de zona ha estat insistent i constant per part de l’Ajuntament, on en els últims anys s’han aprovat diversos acords de Ple en aquest sentit.

La tardor passada, quan es va donar a conèixer el canvi de zona tarifària per a 18 municipis de l’àmbit metropolità i vallesà, que passarien de Zona 2 a Zona 1 (la més econòmica per als usuaris i usuàries), l’alcalde de Terrassa va demanar un aclariment per carta al conseller de Territori i Sostenibilitat, també president de l’ATM; al secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; i a la presidenta de l’AMB, Ada Colau. En les missives, l’alcalde exigia una vegada més que s’acabés amb el greuge tarifari.

 

L’epidèmia de grip va a l’alça a Catalunya per tercera setmana consecutiva

L’activitat gripal ha augmentat a Catalunya per tercera setmana consecutiva i la taxa d’incidència s’ha elevat entre el 21 i el 27 de gener fins als 302,66 casos per 100.000 habitants, una xifra que supera el llindar epidèmic establert per a aquesta temporada en els 110,7 casos. Lles taxes d’incidència han estat més altes entre els nens de 5 a 14 anys i gairebé doblen la taxa respecte la setmana anterior. La resta de grups d’edat mostren un lleuger descens o es mantenen estables respecte de la setmana anterior.

En aquesta setmana, del  21 i el 27 de gener, hi ha hagut 59 ingressos hospitalaris de casos greus per virus de la grip als hospitals de la xarxa sentinella i des de l’inici de la temporada (a principis d’octubre) un total de 390. El 75,2% dels casos no estaven vacunats. Segons el model predictiu elaborat amb dades corresponents a la setmana 4 (del 21 al 27 de gener), l’activitat gripal durant les setmanes 5 i 6 presenta un nivell epidèmic moderat.
Durant la setmana del 21 al 27 de gener de 2019, els professionals sanitaris han atès un total de 71.981 urgències, de les quals 8.121 han requerit ingrés hospitalari (11,28% del total). Respecte la setmana anterior, les urgències ateses als hospitals han disminuït un 2,52% i els ingressos hospitalaris han baixat un 0,02%. En comparació amb la mateixa setmana de l’any 2018, l’activitat urgent ha augmentat un 1,57% i el nombre d’ingressos ha disminuït un 0,54%.
Del total de les urgències ateses als hospitals, el 76,63% són pacients adults (55.162), mentre que la resta correspon a població pediàtrica (16.812). En relació amb la setmana anterior ha augmentat un 0,79% la proporció de pacients pediàtrics. Durant aquesta setmana els hospitals han atès un total de 27.705 visites de nivell de prioritat I, II i III, és a dir, de major gravetat, que representen un 38,49% del total de les urgències, un 0,50% més que la setmana anterior.
 Les millores previstes per aquest hivern s’emmarquen en el desplegament del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC) aprovat pel Departament de Salut el maig del 2017. Per respondre a aquest increment d’activitat estacional, i tal i com es va fer l’any passat, s’han posat en marxa 23 plans d’actuació que tenen com a objectiu que l’atenció continuada i urgent s’ajusti millor a les necessitats assistencials específiques de les persones de cada territori, per aconseguir que la ciutadania sigui atesa en el dispositiu més adequat i garantint la millor qualitat possible.
La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d’higiene, com rentar-se les mans de manera regular.

El Partit Popular celebra que el govern de Terrassa apliqui la proposta reguladora sobre patinets elèctrics

El Partit Popular celebra que el govern de Terrassa apliqui la proposta reguladora sobre patinets elèctrics.

Aquesta proposta va ser portada al ple municipal pels populars al setembre de 2018 i segons els populars no ha estat fins aquesta setmana que s’ha començat a aplicar «Quan el govern socialista de Terrassa fa cas al PP passen coses com aquesta» afirma Alex Rodríguez Ulloa, candidat popular a l’alcaldia.

«Aquesta demanda ciutadana, recollida i treballada pel PP, és el que ara el govern de la ciutat vol vendre com a seva. És immoral » afirma el regidor del PP.

Segons Rodríguez, «la mobilitat és un dels problemes fonamentals de la ciutat, i la balena encallada que ens governa no fa res per solucionar-ho. Només gràcies al fet que el PP ha fet treball de carrer que s’ha pogut dur a bon port aquesta iniciativa per millorar la seguretat i la mobilitat a la ciutat «. Segons Ulloa, aquest és un exemple més de la feina que ha dut a terme durant la legislatura Partit Popular de Terrassa: recollir les demandes de la ciutadania i traduir-les en accions que permetin aconseguir millores a la ciutat.

«Ja que el govern municipal no té voluntat de treball, ens toca als que ens preocupem per la ciutat i no per mantenir la cadira, treballar per als habitants de Terrassa «, conclou el candidat popular.

Alfredo Vega: «Estem molt vius, amb ganes i amb força per encarar aquesta campanya electoral»

Aquest dimecres el PSC ha celebrat una assemblea en la que el primer secretari i alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, ha presentat el comitè de campanya que estarà dirigit per Javier García, secretari d’organització de la formació.

Alfredo Vega s’ha mostrat optimista de cara a les properes eleccions municipal que se celebraran al 26 de maig i ha assegurat que el PSC «estem molt vius, amb ganes i amb força per encarar aquesta campanya electoral» i ha afegit «la gran força d’aquest partit sou vosaltres, la seva gent. Us encoratjo a implicar-vos en tot allò que ja hem començat a treballar, com ara l’elaboració del que serà el nostre programa electoral».

En aquest sentit, Vega ha afirmat que el PSC «no prometrem el que no puguem complir, treballarem sobre línies factibles i presentarem un projecte il·lusionant per a la ciutat de Terrassa» Alfredo Vega ha marcat com a línies prioritàries les polítiques socials «cal que defensem l’educació i la sanitat, també hem de promoure la cultura, l’esport i el dinamisme de les moltes entitats que són presents a la ciutat».  Segons ha apuntat el líder socialista «volem fer una campanya en positiu, pensant en tots i cadascun dels terrassencs i les terrassenques, traçant un projecte comú que ens permeti seguir millorant aquesta ciutat, des del progrés, el diàleg i el consens». Per Vega, també seran prioritaris els temes referents a la mobilitat, com el tercer carril de la c-58, l’acabament de la B-40 o les mesures que permetin fomentar el transport públic.

El candidat del PSC a les properes eleccions municipals s’ha mostrat convençut que un PSC fort «és el millor per a la ciutat» i ha afegit «la ciutadania ens ha donat la seva confiança perquè sempre hem donat mostres de bon govern, de responsabilitat i hem
estat capaços d’arribar a acords en benefici sempre de Terrassa».

Diversos talls de trànsit per obres de millora del paviment asfàltic

Terrassa tindrà diversos talls de trànsit aquest cap de setmana 2 i 3 de febrer, als carrer del Puignovell, entre Font Vella i Sant Quirze i el proper dilluns dia 4 de febrer al carrer de Sant Quirze, entre Topete i Baldrich. El motiu serà les obres de millora del paviment asfàltic.

La CUP reclama voluntat política i recursos per implementar el Pla Estratègic d’Economia Social 2019-2026

Una moneda social per “pagar” en determinats comerços o circuïts, un mercat de pagès que doni sortida a la producció agrícola de la comarca o aliments ecològics als menús dels menjadors escolars. Són algunes de les mesures que podrien ser una realitat a Terrassa en el proper mandat i que recull el Pla Estratègic d’Economia Social 2019-2026.

El Consell d’Economia Social ha aprovat inicialment i per unanimitat aquest dimarts a la tarda el document que presumiblement s’elevarà al ple de febrer. La CUP reclama però voluntat política i recursos perquè aquest pla no acabi sent “un brindis al sol”, diuen.

Zurimendi argumenta que el pressupost municipal de 2019 només destina 360.000 euros, el 0,2% del total, a promocionar l’economia social. De la partida de la regidoria d’economia, el 94% dels recursos serveixen per incentivar l’economia mercantil.

La CUP recorda que el pla s’ha redactat amb el consens dels grups municipals i de les entitats, que s’ha retardat l’aprovació per incloure les esmenes presentades per la Xarxa d’Economia Social (XES) i que ara es necessiten polítiques públiques per implementar-lo.

Terrassa Zona 2, una nova plataforma que reclama el canvi tarifari

Fa uns mesos l’Autoritat del Transport Metropolità va decidir incloure sis municipis del Vallès a la tarifa plana metropolitana. Això volia dir que els seus usuaris passarien a pagar només una zona per anar a Barcelona. Per a alguns terrassencs, això és un greuge comparatiu més en el sistema tarifari integrat en relació a altres municipis de la comarca, i han decidit constituir-se en una plataforma per aconseguir una vella reivindicació: que Terrassa passi a formar part de la zona 2.

Terrassa Zona 2 fa escassos dies que està operativa, però ja ha aconseguit cert ressò a través de les xarxes socials. Aquest dimecres han fet una primera reunió al Bauhouse on s’han afegit usuaris indignats que creuen que el que paguen per anar a estudiar o treballar no és just.

Els impulsors d’aquesta nova plataforma creuen que és hora que els usuaris agafin la bandera reivindicativa perquè creuen que, fins ara, els partits i les institucions, no han estat a l’alçada.

Terrassa Zona 2 ha obert una recollida de signatures a Change.org on ja han firmat més de 13.000 persones. La seva intenció és fer noves reunions per aconseguir més adhesions i determinar accions de protesta.

El Terrassa FC espera un darrer fitxatge en l’últim dia del mercat d’hivern

Últimes hores perquè es tanqui el mercat d’hivern a la Tercera Divisió (18.00h). I el Terrassa FC sembla que podria acabar incorporant aquest dijous un últim fitxatge, el tercer, després de les altes de Jose Juan i Adri Díaz.

Descartades les arribades del jugador del RCD Espanyol “B” Erik Sarmiento, que no ha acceptat venir en qualitat de cedit, i de Dani Hernández, lateral del Badalona que ha marxat al filial de l’Almeria, la primera opció a l’agenda del Terrassa havia passat a ser Raúl Fuster, defensa amb experiència a Segona Divisió “B” a les files del Lleida, el Llagostera i que aquesta temporada ha recalat a l’Ontinyent.

El defensa alacantí tenia previst marxar del club valencià davant la seva imminent desaparició, però en les darreres hores l’Ontinyent ha fet públic que ha trobat el finançament per pagar els endarreriments a la plantilla i tot sembla indicar que Fuster no acabarà sortint o, almenys, amb destí a Terrassa. A l’òrbita egarenca també havia sortit el nom del davanter Máyor, però ha sortit del Castelló per fitxar pel Burgos de Segona B.

A falta de concretar aquesta darrera incorporació, Cristian García compta amb 21 fitxes. I és que Jonathan Ferreria continua formant part de la plantilla, ja que encara no té la baixa, tot i l’interès del Castelldefels per fer-se amb els serveis del migcampista.