La Mulassa de Terrassa, una de les sorpreses de l’inici de la Festa Major

L’aparició inesperada de la figura de la Mulassa de Terrassa ha estat, sense dubte, una de les sorpreses culturals de l’arrenca dels actes de la Festa Major 2023. Si bé dies enrere els seus responsables havien endegat una campanya de micromecenatge per finançar-ne la construcció, tot plegat ha resultat ser un manera de despistar i sorprendre la ciutadania.

I bé que ho ha aconseguit quan la nova figura del bestiari egarenc ha aparegut al Raval de Montserrat trencant els protocols previstos. Una sorpresa que ha estat rebuda entre aplaudiments pels presenst a plaça. Terrassa guanya, doncs, i de la mà de La Xemeneia, un nou element al seu imaginari cultural.

,https://terrassadigital.cat/wp-content/uploads/2023/06/WhatsApp-Image-2023-06-30-at-19.33.47-1.jpeg|[Font imatge: @MulassaTrs]»]

Núria Salán, Capgròs de la Festa Major 2023

Descoberta del Capgròs 2023

El moment més esperat de la jornada ha arribat amb el descobriment del Capgròs de l’Any, elaborat i donat a la ciutat per l’artista Jordi Grau. El ball dels capgrossos de les anteriors edicions ha estat el preludi del secret més ben guardat per Festa Major. Finalment, Núria Salán, presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia Química ha estat l’escollida com a Capgròs de l’Any 2023. Salán és professora de l’ESEIAAT i fa més de 15 anys que treballa en un entorn on les dones són minoria. Per això fa divulgació de la tecnologia per captar vocacions femenines.

Nebridi, el fotògraf pregoner

L’arribada del Drac de Terrassa i del Drac infantil al Raval de Montserrat ha precipitat l’inici de la Festa Major. La repicada de campanes a la ciutat i la dansa del Drac han estat, com és tradició, els primers actes de la festa. Tot seguit ha estat el torn de l’Àliga de Terrassa. La seva salutació, amb la qual rep al Drac, ha donat pas a la lectura del pregó, que aquest any ha anat a càrrec del fotoperiodista Nebridi Aróztegui.

En el seu discurs, Nebridi Aróztegui, que ha reconegut passar vergonya, ha començat citant «taifa, Viandox, Matraca, Galileu puja, Arquimedes baixa, Muncunill, Molinillos….» i moltes més referències a Terrassa. Així ha començat el fotògraf del Diari de Terrassa el seu discurs. Aróztegui, que també ha fet esment als companys de Canal Terrassa, ha fet un simpàtic toc d’alerta als Frankfurts Casa Vallès, després d’haver estat tancat més de 30 dies. En un to més reivindicatiu, Nebridi s’ha posicionat en favor d’una societat diversa en què es respectin totes les diversitats. El món cultura i totes les entitats que en formen part han tingut especial protagonisme en el pregó, que Nebridi Aróztegui ha conclòs amb un il·lusionat «Visca la fotografia, visca la Festa Major i visca Terrassa».

Just després del pregó, l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha donat per iniciada la Festa Major de Terrassa 2023.

Us recuperem el pregó íntegre del fotògraf Nebridi Aróztegui:

Coneixem de més a prop la Capgròs Núria Salán:

https://terrassadigital.cat/el-despatx-de-nuria-salan-un-cau-ple-de-llibres/

Prime Video arrenca el 3 de juliol a Barcelona els càstings per a la propera edició d’OT

Aquest dilluns 3 de juliol a les 10h començaran a la Fira de Barcelona els càstings per a la nova edició del programa ‘Operación Triunfo’ que es farà al Parc Audiovisual de Catalunya, a Terrassa.

El talent show musical s’estrenarà a finals d’aquest any en exclusiva a Prime Video a Espanya i a més de 30 països i territoris de Llatinoamèrica, com a part de la suscripció Prime.

A la primera fase dels càstings, els aspirants a concursants cantaran a capella durant un mínim de 20 segons i els  seleccionats rebran l’adhesiu que els permetrà passar al següent nivell.

La segona fase tindrà lloc a porta tancada i els candidats hauran de preparar 3 cançons. Podran dur instruments que no hagin d’amplificar-se o bases musicals que hauran de portar en un USB. La primera cançó que cantin en aquestes dues fases haurà de ser seleccionada de la playlist de 50 cançons disponible a Amazon Music.

Finalment, la tercera i darrera fase del càsting tindrà lloc a Barcelona amb els aspirants seleccionats a les nou ciutats i serà on s’escolliran els 18 concursants que competiran a la Gala 0 per entrar a l’Acadèmia i formaran part d’Operación Triunfo. Dos episodis especials mostraran la darrera fase que s’oferirà en exclusiva als subscriptors de Amazon Prime més endavant.

La resta de càstings tindran lloc en les dates i llocs següents:

● 6 de juliol: Saragossa (Palau de Congressos)
● 10 de juliol: Santiago de Compostela (Multiusos Fontes do Sar)
● 12 de juliol: Bilbao (Bilbao Arena)
● 17 de juliol: València (Fira València)
● 6 de setembre: Las Palmas de Gran Canaria (Auditori Alfredo Kraus)
● 11 de setembre: Málaga
● 14 de setembre: Sevilla (FIBES – Palau de Congressos i Exposicions de Sevilla)
● 19 de setembre: Madrid (Pavelló Satélite Madrid Arena – Casa de Campo)

Granados i Sanahuja disputen la Superfinal de la World Cup amb Espanya

Els waterpolistes egarencs Álvaro Granados (Novi Beograd) i Bernat Sanahuja (fitxat recentment pel CN Atlètic-Barceloneta) han entrat en la llista de 15 convocats per disputar a partir d’aquest divendres la Superfinal de la World Cup.

La competició, que té lloc a Los Ángeles (Estats Units), arrencarà amb l’eliminatòria de quarts de final contra Alemanya. En cas de victòria, el combinat de David Martín es veuria les cares en semifinals amb el vencedor de l’Hongria-Grècia. La competició serveix de preparació per al Mundial de Fukuoka d’aquest juliol, torneig en el qual Espanya és el vigent campió.

El cos trobat a la platja del Miracle podria ser el de la dona desapareguda en els aiguats del passat dia 13

El cos trobat aquest dijous a la platja del Miracle de Tarragona podria ser el de la dona desapareguda en els aiguats a Ullastrell el passat 13 de juny, a la zona de Can Font, a l’entorn de la riera de Gaià, segons informa el web d’informació 324.

Al portal de notícies s’explica que el cadàver hauria estat arrossegat pel mar fins a la sorra i l’han trobat completament mutilat, sense braços ni cames. Les restes localitzades estaven en avançat estat de descomposició, cosa que fa pensar els investigadors que la mort s’hauria produït fa molts dies.

La Guàrdia Civil ha obert una investigació en la qual no descarten cap línia a causa de les dificultats que implica la troballa d’un cos en mal estat. L’autòpsia del tors i les anàlisis d’ADN hauran de confirmar la identitat de la dona.

Casa Farràs tancarà definitivament aquest estiu després de 107 anys d’història

Malauradament, mica en mica, queden menys botigues centenàries a Terrassa.  A finals de juliol abaixarà definitivament la persiana Casa Farràs, la botiga d’instruments musicals del carrer Gavatxons. Ja fa temps que el seu propietari, el trompetista Josep Maria Farràs, estava considerant aquesta opció. L’auge de la venda per internet ha fet mal a les botigues físiques, també en el camp dels instruments musicals. Casa Farràs es va fundar el 1916 i aquest any complia 107 anys de vida, sent un referent per a moltes generacions de músics terrassencs.

Programació especial de Festa Major a Canal Terrassa

Canal Terrassa oferirà tres programes de Festa Major en directe i una programació especial sobre tots els actes d’aquest cap de setmana. La televisió local instal·la dos punts de trobada al Portal Nou i a la Rambla a l’alçada del carrer Ireneu, amb una exposició de cotxes híbrids i elèctrics dels seus patrocinadors Mazda CSM Group.

La programació especial arrenca en directe aquest divendres a partir de dos quarts de vuit des del Raval de Montserrat amb l’inici de Festa Major i el descobriment del Capgròs de l’Any. Un programa que es podrà tornar a veure a dos quarts d’onze de la nit i dissabte a les 10 i a les 4 de la tarda.

Diumenge es farà en directe un programa especial a les 11 del matí sobre la sortida d’Ofici de Festa Major i la Diada Castellera que s’emetrà íntegre poc abans de dos quarts d’una del migdia. Les emissions d’aquests directes es complementen amb una programació especial amb reportatges sobre els diferents concerts i activitats que es faran durant tot el cap de setmana.

Un servei que farà arribar la Festa Major a cada casa, sobretot per aquelles persones que no poden participar-hi presencialment.

Tall de trànsit al carrer d’Arquimedes entre el 4 i el 31 de juliol

Amb motiu de les obres d’urbanització del carrer d’Arquimedes, a partir del 4 i fins al 31 de juliol aquest vial quedarà tallat al trànsit en el tram entre els carrers de Blasco de Garay i Grànius.

Mentre durin els treballs, es recomana utilitzar itineraris alternatius. En aquest sentit, per dirigir-se a la zona nord de la ciutat amb vehicle privat, s’aconsella utilitzar l’avinguda d’Àngel Sallent o la ronda de Ponent.

També es recorda que en cas de venir de fora de Terrassa i haver de dirigir-se a la zona nord de la ciutat es poden utilitzar les rondes, accedint a la ciutat per la sortida 17-Terrassa Est, la sortida 22-Terrassa Sud o la sortida Terrassa Nord per agafar la B-40.

El carrer d’Arquimedes es tallarà de dilluns a divendres entre les 8h i les 19h. Els accessos permesos a guals, vehicles conduïts i/o ocupats per persones amb mobilitat reduïda i mercaderies, es podran fer fora d’aquest horari. Durant les hores de treball no hi podrà d’accedir ningú per qüestions de seguretat. En els carrers adjacents (excepte Grànius) s’hi habilitarà excepcionalment el doble sentit en cadascun d’ells per assegurar l’entrada i sortida des de Galileu als col·lectius permesos. Durant les obres, la zona blava quedarà anul·lada. Al carrer de Grànius el trànsit serà obert a guals, mercaderies i PMR durant tot el període, però amb accés des del carrer Volta, on s’habilitarà excepcionalment el gir a la dreta cap a Arquimedes. La sortida serà per Rambla.

Per accedir a l’aparcament de la Plaça del Progrés es podrà fer des del Carrer de Gutenberg, creuant el tram tallat del Carrer d’Arquimedes. L’accés a l’aparcament de l’Ajuntament-Mercat es podrà fer per la Rambla d’Ègara. L’accés a l’aparcament de Plaça Vella es podrà fer també a través de Rambla d’Ègara fins a carrer Iscle Soler, i arribant a l’entrada pel carrer Unió.

Marc Priego San Cristóbal

El porter Marc Priego i el defensa David Silvestre, dues noves incorporacions per al San Cristóbal

El CP San Cristóbal ha fet oficial dos nous fitxatges. Són el porter Marc Priego, procedent de la UE Sant Andreu, i el defensa David Silvestre, del Palamós CF. Tots dos se sumen a les incorporacions del migcampista Enric Vallès (UE Tona) i del davanter Joel Arimany (CD Maracena).

Marc Priego, de 26 anys, ha aconseguit aquesta darrera campanya l’ascens amb el Sant Andreu a la Segona Federació. Tot i així, no ha tingut participació a la lliga des de la seva aterrada el passat mercat d’hivern i ha estat a l’ombra de Jaime, titular durant tota la competició. Arriba a Ca n’Anglada amb l’objectiu de trobar els minuts que no ha tingut amb els quadribarrats, però haurà de competir amb Álex Lázaro. Priego té experiència a la Tercera Federació amb el CD Naval Reinosa de Cantàbria, on va inciar la 2022-2023, la UE Santa Coloma de la Primera Divisió d’Andorra, EC Granollers, CE Europa, UE Sant Andreu i CD Masnou.

David Silvestre, de 21 anys, tindrà fitxa sub-23. Arriba procedent del Palamós, de la Primera Catalana, amb qui ha aconseguit pujar a la nova Superlliga Catalana, després de finalitzar segon del seu grup. Anteriorment ha defensat els colors de la UE Costa Brava «B» i l’equip de Divisió d’Honor Juvenil de la UE Cornellà, club durant part de la seva etapa formativa.

David Silvestre San Cristóbal

Amb aquests dos nous fitxatges, el CP San Cristóbal de Dani Andreu compta amb quinze jugadors per a la seva plantilla: els porters Álex Lázaro i Marc Priego (Sant Andreu), els defenses Ricki Calamardo, Max Llovera, Óscar Sierra, Adri Montoro i David Silvestre (Palamós), els migcampistes Guillem Hernández, Yeray Sabariego i Enric Vallès (Tona) i els davanters Mario Cantí, Jordi Ranera, Abde i Joel Arimany (Maracena). A aquests s’ha d’afegir el davanter Tom Diawara, amb contracte en vigor.

[Font imatge: CP San Cristóbal]

Unes rebaixes molt avançades ja ofereixen descomptes de fins el 70%

Encara no hem arribat al juliol i ja trobem cartells a les botigues amb descomptes del 70%. Són uns nous temps per a les rebaixes des de la seva liberalització. Cadascú les comença quan vol o quan pot. Ara, abans de Sant Joan ja gairebé tothom s’hi apunta.

El petit i mitjà comerç s’ha vist pràcticament obligat a començar les rebaixes, primer per la pressió de les grans cadenes i, ara també, per la dels propis clients.

A més, les pluges del més de juny han deixat pocs dies a les botigues per vendre calçat i roba d’estiu al preu normal i encara queda molt gènere a les estanteries.

Els descomptes comencen més suaus i aniran pujant a mesura que passin les setmanes, encara que ja es poden trobar rebaixes de més del 50%.

El producte rebaixat cal que estigui en les mateixes condicions que el del preu no rebaixat i es recomana conservar el tiquet de compra, que és la garantia i també serveix per a possibles devolucions.