La ciutadania podrà participar, per primer cop, del pressupost ordinari municipal. Tots els grups han donat parcialment suport a una proposta que el PSC ha presentat al ple i que ha estat transaccionada amb el govern. L’acord insta l’executiu a prosseguir els treballs per dissenyar un procés de participació ciutadana al pressupost ordinari de l’any que ve, tot que no en concreta cap xifra. Fins ara la ciutadania havia pogut incidir en la destinació d’una part del pressupost d’inversions però mai en l’ordinari.
L’altre punt de la moció, per un procés participatiu sobre la destinació en inversions d’una part del superàvit de l’any passat, no ha prosperat. L’oposició ha reclamat, però, formar part de la presa de decisions.
Per la seva banda el ple ha tombat la proposta de ciutadans que demanava buscar un acord amb la SAREB per la cessió, a lloguer social, de part dels 247 habitatges que té a la ciutat. A canvi, demanava que el Consistori renunciés a les accions legals que té obertes contra la societat estatal de gestió d’actius.
A la sessió plenària s’han aprovat set propostes de resolució per unanimitat. Fan referència a l’ampliació d’horaris d’obertura dels jardins de la Casa Alegre, la lluita contra l’exclusió financera, l’arranjament urgent de llambordes en mal estat, la millora de la informació municipal sobre el coronavirus i l’encàrrec d’un informe sobre la situació dels centres sanitaris de Terrassa. També dues demanant una nova regulació del sistema energètic i en contra de l’increment de la factura de la llum. En canvi, Ciutadans s’ha quedat sola defensant la seva proposta en defensa del constitucionalisme. La resta de grups l’han titllat d’oportunista.
L’oposició duia una proposta per demanar al govern més transparència en la licitació dels menjadors escolars però l’ha acabat retirant després d’haver rebut, dijous, la informació sol·licitada.