El CN Terrassa viatja a Tenerife per intentar conquerir la seva primera Copa

Durant aquest proper cap de setmana es disputa a Santa Cruz de Tenerife la 32a edició de la Copa del Rei de waterpolo. La cita es presenta com una nova ocasió per al Club Natació Terrassa, que buscarà aixecar el primer trofeu de la història de la secció. Tot i que el paper de màxim favorit recau en l’Atlètic Barceloneta, l’equip terrassenc arriba al torneig del K.O. en molt bona dinàmica. Els de Dídac Cobacho són segons a la Lliga i encadenen cinc victòries consecutives.

Aquest divendres, a dos quarts de cinc de la tarda (hora peninsular), els egarencs obren la ronda de quarts de final enfrontant-se al CN Barcelona. Precisament, aquest va ser l’últim rival del Terrassa a la Lliga, en un duel disputat a la capital catalana i on els de Cobacho es van imposar per 3 a 6.

En cas de superar la primera eliminatòria, l’equip terrassenc es veuria les cares a semifinals amb el guanyador del Natació Sabadell i el Club Esportiu Mediterrani. D’aquesta manera, els de Cobacho esquivarien fins la final de diumenge al temut Barceloneta, campió de les últimes cinc edicions de la Copa.

El Natació afronta el partit contra el Barcelona amb la màxima alerta i concentració, després de caure eliminat l’any passat davant l’equip de Toni Esteller també en la ronda de quarts. La competició, que enfronta els 8 millors equips de la Divisió d’Honor masculina, es podrà seguir en streaming a través del web de la Federació.

Set municipis constitueixen l’AMAP per recolzar la gestió pública de l’aigua

Neix l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Aigua Pública, que té per objectiu difondre i promoure la gestió íntegrament directa i pública de l’aigua. L’acte constituent ha tingut lloc a Barcelona. Terrassa en forma part i en representació de l’Ajuntament hi ha el tinent d’alcalde Marc Armengol, que assumeix el càrrec de tresorer, i Xavi Matilla, portaveu de Terrassa En Comú, com a suplent. En total set municipis formen part de l’AMAP: a més de Terrassa hi ha Barcelona, que com a impulsor assumeix la presidència; el Prat de Llobregat, Badalona, Cerdanyola del Vallès, Sabadell i Santa Coloma de Gramanet. Tots plegats sumen un terç de la població catalana. També s’ha aprovat l’admissió de dues empreses públiques: Aigües del Prat i Barcelona Cicle de l’Aigua; i una entitat: l’Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres.

La principal raó de ser de l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Aigua Pública és donar suport als Ajuntaments que vulguin encaminar-se cap a la gestió directa de l’aigua. És el cas, per exemple de Terrassa, que està encarant l’última fase del procés de municipalització. Si tot marxa segons el que preveu el consistori, aquest any ja hauria d’entrar en funcionament l’empresa pública.

En l’assemblea constituent s’han aprovat el pressupost i el pla d’actuació per aquest 2018, que preveu la seva consolidació, la promoció de la gestió pública de l’aigua, el contacte amb la societat civil i impulsar debats tècnics sobre la gestió de l’aigua.

Els Casals de Gent Gran es reconverteixen en Casals Cívics oberts a tothom

Obrir al públic de totes les edats els equipaments, fomentant la participació, la convivència i les relacions intergeneracionals. És una aposta de la Generalitat que s’ha materialitzat a Terrassa amb la reconversió de 5 Casals de Gent Gran en Casals Cívics. Concretament, aquests espais són els de Ca n’Aurell, Can Boada, Centre, La Maurina i Sant Llorenç.

Des del 15 de gener, aquests 5 casals se sumen al primer que va iniciar el procés a Terrassa, el de Can Roca. Aquest fou un dels 17 casals de tot Catalunya que es van formar part d’una prova pilot que es va fer l’any passat.

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies afirma que aquesta transformació va més enllà del canvi de nom: s’obriran a altres entitats i activitats i els espais estaran ocupats per públic de totes les edats i durant més hores. De fet, la primera novetat és l’horari. Fins ara aquests equipaments obrien de 10 del matí a 8 del vespre. Ara, de 9 del matí a 9 de la nit.

Aquesta aposta de la Generalitat per aconseguir que els espais siguin multigeneracionals servirà, diuen, per millorar les condicions de les persones grans, contribuir a recuperar el valor d’aquestes com a referents de la nostra societat, millorar-ne la seva integració a la comunitat i poder gaudir d’un envelliment actiu.

Algunes activitats seran exclusivament per a gent gran com la perruqueria o la podologia. D’altres, compartides, en funció de les places disponibles.

La reconversió es regularà mitjançant un nou decret d’equipaments que unificarà Cases del Mar, Casals de Gent Gran i Casals Cívics. Mentre aquest Decret no sigui vigent, totes les transformacions es fan amb el consentiment de les associacions de gent gran dels Casals. És a dir, que la transformació és voluntària. A tot Catalunya, 37 casals de gent gran ho han fet.

A Terrassa però, n’hi ha 3 (Les Arenes, Sant Pere Nord i Ca n’Anglada) que no s’hi han volgut afegir, de moment.

 

Melani Costa comparteix experiència amb els joves nedadors del CN Terrassa

El Campionat de Catalunya Absolut de Natació d’aqust cap de setmana ha significat, per a Melani Costa, la primera ocasió de competir per al Club Natació Terrassa a casa, a l’Àrea Olímpica. La nedadora mallorquina va completar una bona actuació, pujant dos cops al podi, segona als 800 lliures i tercera en els 100 lliures.

Aquesta visita l’ha aprofitat Melani Costa per fer una estada al CN Terrassa, ja que normalment entrena a Mallorca. Dilluns i dimarts la subcampiona del món dels 400 lliures el 2013 a Barcelona ha passat una estona amb els nedadors més joves del club. Amb els equips prebenjamí, benjamí i aleví ha compartit experiències, xerrades i també fotografies. Costa creu que el nivell de la natació catalana ara mateix és el més alta d’Espanya.

El CN Terrassa va fitxar Melani Costa aquest passat octubre i des d’aleshores compagina dos entrenadors, un a Palma i un altre aquí.

Aquest divendres Costa torna a Mallorca per preprara la següent cita important del calendari, l’Open d’Espanya, classificatori per al Campionat d’Europa que tindrà lloc a Glasgow, a Escòcia, el mes d’agost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Els vídeojocs arriben a l’Estadi Olímpic amb el torneig Terrassa eSports Cup

El Terrassa FC s’ha estrenat en el món dels vídeojocs. La sala VIP de l’Estadi Olímpic ha acollit aquest dissabte el torneig Terrassa eSports Cup, la primera competició electrònica que organitza el club. Un total de 32 jugadors s’han enfrontat en partits virtuals de futbol a través del videojoc FIFA’18 per a Play Station 4. Al llarg de vuit hores plenes d’emoció, el torneig ha reunit a “gamers” de tot tipus de nivell.

El guanyador del torneig ha estat Javier Pérez, de Badalona, que s’ha imposat en la final a Lluís Llauradó. A part del trofeu de campió, Pérez s’ha endut un premi de 200 euros en metàl·lic. Per la seva banda, el segon classificat ha guanyat 100 euros i el tercer, David Blázquez, s’ha emportat una samarreta oficial del Terrassa FC.

La competició s’ha basat en eliminatòries directes al millor de tres partits. Des de l’organització han valorat de forma molt positiva el desenvolupament del torneig, després que en pocs dies quedessin cobertes les 32 places limitades de la inscripció. D’aquesta manera, el Terrassa FC s’endinsa en l’àmbit de la competició electrònica, una pràctica que permet als clubs de futbol enfrontar-se a equips de Primera Divisió, encara que sigui només de forma virtual.

Mina destina 278.000 euros a la Tarifa Social de l’Aigua en cinc anys

Mina Aigües de Terrassa va posar en marxa, al febrer del 2013, la Tarifa Social de l’Aigua. En aquests gairebé cinc anys la mesura ha beneficiat 4.000 famílies i s’han bonificat més de 27.000 factures i un total de 278.217 euros.

La tarifa social suposa una reducció del 90 per cent de la quota el servei pels dos primers trams de consum.

Un any després de posar en marxa la tarifa social de l’aigua Mina Aigües de Terrassa la va complementar amb un Fons Social, de la Fundació Mina, al que s’han destinat 62.000 euros per ajudar més de 1.500 famílies.

Les dues ajudes conjuntament poden suposar un descompte de gairebé el 80 per cent del cost total del subministrament.

La fotografia protagonitza la nova temporada del cicle Terrassa Arts Visuals

Onze exposicions de creadors i col·lectius terrassencs formen la programació d’Art Terrassa 2018, la nova temporada del cicle Terrassa Arts Visuals, que es podrà veure a la Casa Soler i Palet i a la Sala Muncunill. La presentació de les noves propostes culturals, centrades aquest any sobretot en el món de la fotografia, s’ha fet aquest dimecres, amb la presència de tots els implicats.

A la Sala Muncunill, Pedro Torres torna amb LOOK UP AT THE SKY, ampliant la selecció fins a 30 artistes d’àmbit internacional i, en aquesta ocasió, amb format de fotollibre.

A la Casa Soler i Palet, Paulo Cacais proposa dues exposicions de Josep Maria Albero. La primera, BATECS, vista al gener, pretén ser un document històric que analitza el pas de temps. La segona, IL·LUSIONS, recull una mostra d’abstraccions fotogràfiques i paisatges mínims que juguen amb colors, línies, textura i plasticitat.

I a l’Espai Dos de la Sala Muncunill, la iniciativa de Caterina Almirall busca el vincle entre el món material i l’imaginari. Es diu MESURAR AMB PRECISIÓ ELS CIMS LLEGENDARIS! i jugarà amb la idea de la transversalitat amb els treballs d’Ariadna Guiteras, Daniel Moreno, CArlos Fernández- Pello i Ariadna Parreu.

Es constitueix el Consell Municipal de l’Economia Social i Solidària

Es va aprovar la seva creació en el ple municipal del mes de juliol del 2016, però no ha estat fins aquest dimarts, un any i mig després, que s’ha constituït el Consell Municipal d’Economia Social i Solidària. La convulsa agenda política dels últims mesos, han justificat aquest retard. És el primer de Catalunya.

Aquest consell estableix un marc de col·laboració i participació d’agents, entitats, empreses, perquè proposin i treballar les accions que impulsin l’economia social a la ciutat. Està format per representants de l’Ajuntament, partits polítics i per entitats que formen part de l’economia social a Terrassa, fèrtil en cooperatives, mutualitats i fundacions. En el plenari de constitució s’ha escollit el vicepresident del Consell, Ricardo Llorente, de l’Eina Cooperativa. El president és el tinent d’alcalde de Desenvolupament Econòmic, Manuel Giménez.

La sessió constitutiva ha comptat amb la xerrada de l’expert en Economia Social, Jordi Garcia Jané, que l’ha definit com una autoorganització de les classes populars i una alternativa a l’economia dominant. Jané ha dit no confiar massa en aquest tipus de consells, però ha reconegut que el terrassenc compta amb majoria de representació de les entitats, té capacitat propositiva i un esperit transversal.

El 2015 l’Ajuntament de Terrassa ja es va integrar a la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària.

Els Terrassa Reds s’imposen als Senglars-Falcons i es mantenen invictes (30-6)

Nova victòria dels Terrassa Reds, que es mantenen invictes a la Lliga Catalana de futbol americà i continuen amb pas ferm el seu camí cap a les semifinals de la competició.

 Aquest diumenge, a més, la victòria ha estat contundent i contra els actua els actuals sotscampions, els Senglars-Falcons de Girona. El marcador final, 30 a 6 per als egarencs.

 A Can Boada es va poder veure un partit marcat per les accions en carrera dels Reds, molt llençats a l’atac i fent patir la defensa dels gironins. Juan Ruiz, William de la Cueva, Alberto Martínez i Kelvin de la Cueva van ser els responsables de les anotacions egarenques.

En la propera jornada els Reds visiten a Barcelona el camp dels Uroloki. Una victòria dels vermells els asseguraria plaça a les semifinals.

 

[Foto: Toni Miquel Oliva]

Segona sessió per rebre aportacions al Pla de Mobilitat del Vallès

A l’abril de l’any passat el govern català va començar a elaborar un Pla de Mobilitat  del Vallès per definir les necessitats de les dues comarques a deu anys vista i buscar la connectivitat entre autobús, ferrocarril, eixos viaris i aparcaments.

El pla, que s’aprovarà aquest any, està en procés de redacció i hi intervenen la mateixa Generalitat, la Diputació, els consells comarcals, els ajuntaments, l’ATM i representants de la societat civil. Per fer del pla un document participatiu, el Departament de Territori organitza sessions obertes per a què tothom hi pugui fer aportacions.

A la tardor ja es va fer una sessió a cada comarca i ara van per la segona. La del Vallès Occidental s’ha fet aquest dimarts al Museu de la Ciència i ha servit per presentar els resultats de la diagnosi i per debatre sobre els eixos d’actuació. Dimarts es farà a Canovelles.