El Centre Cultural mostra una retrospectiva del dibuixant Joan Soler-Jové

Joan Soler – Jové és un dibuixant i pintor català amb una dilatada trajectòria. En la seva extensa carrera com a artista, ha conreat diferents estils: oli, aquarel·la, collage, tècniques mixtes, però el seu treball principal se centra fonamentalment en el dibuix.

Bona part de la seva obra es pot veure ara al Centre Cultural Terrassa, gràcies a l’amistat que va tenir amb la col·leccionsita d’art Montserrat Vallès i Febrès. Soler – Jové ha cedit les seves creacions als hereus de Montserrat Vallès, fet que permetrà que l’obra no es disgregui.

Al Centre Cultural s’hi poden veure 67 quadres originals, llibres i documents que formen part de l’exposició ‘Per l’amor a l’art’, i resumeixen els moments clau en la història artística de Soler – Jové.

La seva obra mostra preferentment escenes quotidianes, paisatges urbans i, sobretot, escenes circenses, per la qual cosa ha obtingut un extraordinari prestigi internacional.

‘Per a l’amor a l’art’ serà al Centre Cultural fins al 18 de juliol.

Els Gegants Nous també queden exposats de forma permanent al vestíbul de l’Ajuntament

Després de la Diada Antoni Messeguer, els Gegants Nous, Ramonet i Estefania, s’han quedat al vestíbul de l’Ajuntament, on restaran exposats amb caràcter indefinit.

Els Gegants Nous, que representen els comtes Ramon Borrell i Ermesenda, s’afegeixen als Vells, en Robesa i na Pepona, que ja són al vestíbul de l’Ajuntament des del març de l’any passat.

D’aquesta manera tota la ciutadania i visitants d’altres poblacions podran contemplar les figures més antigues de la cultura popular terrassenca. Aquest darrer any han estat constants les entrades al vestíbul per contemplar de prop els Gegants Vells.

El passadís interior de l’Ajuntament és obert de dilluns a divendres de 8 del matí a 8 del vespre.

Des de fa anys una altra figura de la imatgeria local, el Drac de Terrassa, és exposada a la Casa Soler i Palet.

Notícia relacionada: Centenars de persones es retroben amb els gegants en una Diada Antoni Messeguer estàtica

El CN Terrassa cau als quarts de final del Campionat d’Espanya de 1a Divisió Femenina

L’equip femení de bàsquet del CN Terrassa va quedar eliminat als quarts de final del Campionat d’Espanya de 1a Divisió, antiga Copa Catalunya. La Final a Vuit es va disputar fins diumenge a Vic.

El conjunt dirigit per Jordi Sociats va caure divendres al vespre en primera ronda contra el CEJ L’Hospitalet per 44 a 64, en un partit en el qual les riberenques van ser clarament superiors. De fet el Joventut L’Hospitalet es va proclamar subcampió de la competició, en perdre la final davant el CB Lleida per 72 a 57.

L’eliminació, però, no treu mèrit a la gran temporada del CN Terrassa, que no sortia d’inici en les travesses per classificar-se per a la fase final del títol de lliga. De fet el quadre egarenc era l’únic dels vuit participants a Vic que era nouvingut a la categoria.

La terrassenca Júlia Strappato és escollida millor jugadora de la Lliga Iberdrola d’hoquei

La davantera egarenca del Júnior FC Júlia Strappato ha estat designada millor jugadora de la Lliga Iberdrola 2020-2021, segons ha fet oficial la Federació Espanyola de Hockey (RFEH). Strappato ha estat la més votada de les quinze millors classificades, un cop recollits els vots emesos pels tècnics dels equips que han jugat aquesta campanya en la Divisió d’Honor Femenina.

L’exjugadora del CD Terrassa, que ha quedat fora de la llista definitiva de la selecció espanyola femenina per al Campionat d’Europa d’Amsterdam, també havia estat escollida millor jugadora jove. Han completat el podi dues jugadores de l’equip campió, el Club de Campo, Alejandra Torres-Quevedo, que ha acabat segona, i Begoña García, tercera.

García, amb 20 dianes, ha estat confirmada com la màxima realitzadora del campionat. La seva companya d’equip, María Ángeles Ruiz, ha estat designada millor portera, per davant de Melani García (RC Polo) i Paula Ruiz (CH Sardinero). Aquesta setmana també es donarà a conèixer, per primer cop, el títol al millor entrenador i l’onze ideal de la lliga.

Júlia Strappato, designada millor jugadora jove i absoluta de la Lliga Iberdrola 2020-21

[Font imatge: RFEH]

Eloi Guerrero, coordinador de l’Àrea d’Acció Política i Agenda 2030 de la JSC

Sis representants de Terrassa han participat aquest cap de setmana en el 17è congrés nacional de la Joventut Socialista de Catalunya, que s’ha celebrat a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats. S’ha escollit una nova executiva de la JSC amb Ot García, de Cornellà, com a nou primer secretari. El terrassenc Eloi Guerrero, actual primer secretari de la federació del Vallès Oest, ha estat designat Coordinador de l’Àrea d’Acció Política i Agenda 2030.

Samuel Martínez, primer secretari de la JSC a Terrassa ha afirmat que «ha estat un congrés ple d’il·lusió. Feia molt que no ens veiem i poder-ho haver fet ens ha acostat una miqueta més l’antiga normalitat. Estic content de la feina feta per l’agrupació de Terrassa i esperem que aquesta nova etapa ens porti millores a l’organització.”

Durant aquests dies també van rebre la visita dels diputats al Parlament de Catalunya Salvador Illa i Eva Granados o del ministre, Miquel Iceta.

[Font imatge: JSC]

 

Sidonie va portar dissabte ‘El regreso de Abba’ i els seus clàssics a la Sala Rasa 64

Després d’haver d’ajornar el seu concert del passat 10 d’abril a Terrassa per contacte directe d’un dels integrants amb una positiu de covid19, Sidonie ha pogut actuar aquest dissabte a la Sala Rasa 64. El grup català ha tirat dels seus grans clàssics, aconseguint un efecte catàrtic amb el públic assistent que ha corejat cadascuna de les cançons. També han aprofitat per presentar els teme del seu nou disc ‘El regreso de Abba’, publicat al 2020. El concert de Sidonie a Terrassa forma part del cicle Sala CAT, que té per objectiu impulsar el teixit musical del país i donar suport a les sales catalanes davant la dura situació viscuda per les restriccions de la pandèmia.

Jornada per repensar els Serveis Socials que necessita Terrassa

El Consell d’Entitats d’Acció Ciutadana de Terrassa convida a repensar la tasca dels Serveis Socials. El consell vol reflexionar sobre quina mena d’ajudes i programes necessiten els terrassencs i les terrassenques en aquests moments i en un futur proper. Per aconseguir-ho, demanen la participació activa de les entitats, dels treballadors del sector i de les persones a títol individual. Entre tots i totes es vol escriure el full de ruta de les polítiques socials pels propers anys.

La cita és el proper dissabte, 5 de juny, a la Masia Freixa, de 10 del matí a 2 de la tarda. Unes 40 persones ja s’hi han inscrit. La Síndica Municipal de Greuges obrirà la sessió i entre els ponents figuren treballadors i treballadores del sector, com Lucía Linuesa, la cap del servei a l’Ajuntament.

Qualsevol persona interessada pot inscriure’s  trucant al 629 843 674 o escrivint un correu a conselltrs@gmail.com

 

Centenars de persones es retroben amb els gegants en una Diada Antoni Messeguer estàtica

La diada Antoni Messeguer s’ha tornat a celebrar el darrer cap de setmana de maig però en format estàtic. La ja tradicional cercavila de gegants pels carrers del Centre s’ha substituït per una plantada durant tot dissabte a la Torre del Palau amb control d’accés i aforament limitat.

Malgrat no haver-hi balls, centenars de persones de totes les edats s’han acostat a la plaça per tornar a veure de prop els gegants després de més d’un any d’inactivitat.

La convocatòria ha reunit les tres parelles de gegants de la ciutat, els Vells, els Nous i els Modernistes. També altres figures de la colla com la Carmeta, en Tranki, la Montllorina, i el gegantó de l’Antoni Messeguer, que dóna nom a la Diada.

Les imatges són de les 2 de la tarda, amb poca afluència de gent. A la plantada també s’han pogut veure les figures d’una nova colla, els Gegants Bojos de Terrassa, que encara no s’ha pogut presentar. Són una parella de gegants, un drac i una serp.

Després de la Diada Antoni Messeguer, els Gegants Nous, Ramonet i Estefania, s’han quedat al vestíbul de l’Ajuntament, on restaran exposats amb caràcter indefinit.

FEMvallès demana una ATM pròpia pel Vallès

L’associació FEMvallès demana la creació d’una Autoritat del Transport Metropolità per a l’àrea del Vallès. Aquesta ATM funcionaria com les que ja hi ha implementades a Lleida, Girona o el Camp de Tarragona, on s’encarreguen de coordinar el transport públic de la seva àrea. Per a FEMvallès és una demanda prioritària que impulsaria el transport públic i permetria coordinar les 160 concessions d’autobús que hi ha actualment.

La mobilitat interna del Vallès suposa el 85% dels trajectes, els quals ascendeixen a 845.000 desplaçaments diaris segons el Departament de Territori. Tanmateix el percentatge d’ús del Transport Públic al Vallès és de tan sols el 18%. Una xifra estancada des del 2009.

Una de les problemàtiques a la Regió Metropolitana de Barcelona és la divisió entre els municipis de l’AMB i els que no en formen part. L’Àrea Metropolitana de Barcelona talla el Vallès impedint que les línies d’autobús de l’AMB travessin el seu límit, afirmen.  Aquest fet es combina amb el dèficit d’inversions que s’aplica a les àrees metropolitanes de fora la capital. Ja al març FEMvallès afirmava que un vallesà rebia 9 cops menys en inversions de mobilitat que un barceloní.

La proposta vallesana posa com exemple a seguir,  la creació l’ATM Terres de l’Ebre,  que des de 2020 està en marxa. Aquest nou organisme comptarà amb les mateixes competències de les ATM que ja estan en funcionament. Tot i que l’ATM del Camp de Tarragona es presenta com el cas més proper al Vallès, també Girona i Lleida mostren casos de coordinació del transport públic, amb una ATM pròpia, servint poblacions que superen els dos-cents mil habitats, equivalents als entorns de Terrassa o Sabadell, per separat.

L’Associació FEMvallès ha fet arribar aquesta proposta a alcaldes i regidors del Vallès. L’entitat està recollint firmes d’organitzacions i institucions per aglutinar força entorn de la demanda.

Els casals i centres cívics recuperen el seu horari i funcionament habitual d’abans de la pandèmia

Els equipaments cívics municipals de la ciutat tornen a obrir les portes a partir d’aquest dimarts, dia 1 de juny, recuperant el seu horari i funcionament habitual previ a la pandèmia. Així, es poden tornar a dur a terme activitats presencials en grups no superiors a deu persones i complint les mesures de seguretat establertes per contenir la Covid-19, com és la obligatorietat de dur mascareta, guardar les distàncies i tenir cura de la higiene de mans als accessos.

Si les activitats presencials compleixen les condicions de ventilació i qualitat de l’aire reforçades, poden arribar fins al 50% de l’aforament autoritzat. L’activitat de les Oficines d’Atenció Ciutadana i Serveis Socials es mantindrà com s’ha anat fent en els darrers mesos, amb cita prèvia. A causa de les mesures establertes per intentar frenar la pandèmia de la Covid-19, els equipaments han estat funcionant a porta tancada, permetent només l’accés a la ciutadania que disposava d’una cita prèvia per a realitzar gestions als serveis municipals i algunes activitats d’intervenció socioeducativa i suport juvenil, així com activitats d’intervenció social.

El passat 21 de maig, es van flexibilitzar les mesures en matèria de salut pública per contenir la pandèmia Covid-19 als equipaments cívics de Catalunya, a causa de la notable disminució de la corba pandèmica de les darreres setmanes. D’aquesta manera, podran recuperar la seva funció d’equipaments de proximitat amb l’objectiu de facilitar recursos i serveis per a la cohesió social i contribuir en la millora de la qualitat de vida de la ciutadania, facilitant espais per a les entitats, els consells de participació ciutadana i les iniciatives ciutadanes emergents o temporals.