La Covid-19 no pot amb un recuperat 39è Festival de Jazz per aquesta tardor

Són Atenea Carter & Groove Collective que aquest dimecres han amenitzat la presentació de la 39a edició del Festival Jazz Terrassa, ajornat el passat mes de març a causa de la Covid-19. El concert s’ha fet al pati de la Nova Jazz Cava, nou escenari dels concerts gratuïts a l’aire lliure però amb reserva d’entrada per Internet. El concert, com la resta de Festival, també es podrà veure per streaming a YouTube o bé s’emetran per Canal Terrassa. Tot plegat, en el marc d’una emergència que ha fet replantejar el Festival i mantenir qualitat i vocació popular.

El Festival s’inaugurarà el pròxim dia 8 amb Gran Reserva, banda formada per Josep Maria Farràs, Pau Casares, Adrià Font, Francesc Capella i Xavi Castillo. Fins al 31 d’octubre pel Festival hi passaran alguns dels concerts que es recuperen del mes de març i d’altres activitats que es faran seguint les normes de seguretat. El pati de la Nova Jazz Cava acollirà 5 concerts gratuïts, prèvia reserva de localitats i amb un aforament limitat a 100 persones.

Els populars Pícnic Jazz i els concerts a les places Vella i Catalunya queden descartats definitivament per aquesta edició. A canvi, molts concerts es podran seguir per les xarxes socials. També hi hauran activitats al pati del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica, a la Casa de la Música, a l’Ateneu Candela i als Amics de les Arts. Matadepera i Vacarisses també s’han sumat al Festival amb concerts presencials. El programa clourà a finals de mes amb la tradicional Nit de blues, amb els nord-americans John Primer & The Real Deal Blues Band, una de les poques formacions internacionals que han pogut sortejar la pandèmia mundial.

Continuen les proves serològiques per a persones que treballen amb joves o col·lectius de risc

Segon dia de tests serològics al Consorci Sanitari de Terrassa adreçats a persones que treballen amb joves o amb col·lectius d’especial vulnerabilitat davant el coronavirus. Es tracta del personal del Servei d’Atenció Domiciliària, monitors de lleure i esportius, educadors de centres especials de treball i entitats de treballen amb persones amb capacitats diverses. Les proves van començar dimarts i acabaran diumenge o dilluns. En total 3.760. El primer dia se’n van fer 98 i es van detectar 3 positius. Per aquest dimarts hi ha 144 programades.

Per fer-las s’ha habilitat un espai al pàrquing de l’Hospital per tal de no interferir en l’activitat diària del centre ni dels CAP. Les persones citades poden arribar caminant o en cotxe. Si venen en vehicle, no cal que baixin en cap moment. Allà mateix se’ls extreu una gota de sang que serveix per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus i ha generat anticossos o bé si està en una fase activa de la infecció. D’aquesta manera, es detectarien també els cassos asimptomàtics. Els resultats s’obtenen en 10 minuts. Si són cassos positius, en el mateix dispositiu se’ls hi fa també una PCR i tornen a casa pendents del resultats i seguint les mesures d’aïllament recomanades.

Aquesta és una acció impulsada per l’Ajuntament de Terrassa, el Departament de Salut i el Consorci Sanitari de Terrassa. L’empresa terrassenca Hans Biomed-Skymedic ha donat els tests per a detectar els anticossos de la Covid-19 (SARS-COV-2). És una de les 4 firmes, totes catalanes, que van signar contractes amb el Ministeri de Sanitat per proveir-lo de proves i altres materials per fer front a la pandèmia.

 

La incorporació a classe de nous grups fa baixar a cinquanta els que estan confinats

Amb la incorporació dels primers grups que han acabat la quarantena, baixa el nombre de grups confinats. Aquest dimecres a la tarda n’hi ha 50 entre totes les etapes. Són 28 de primària, 19 de secundària i dos d’escoles bressol. L’INS Can Jofresa és el centre que té més grups confinats, quatre.

Entre alumnes, professors i personal d’administració i serveis a Terrassa hi ha confinades més de 1.100 persones del món educatiu. A data d’avui hi ha 114 positius.

Demà dijous tornen a escola els alumnes de sis grups de primària, un de secundària i un d’educació especial.

Més desinfecció dels parcs infantils i espais verds més concorreguts

L’Ajuntament de Terrassa ha intensificat la desinfecció dels parcs infantils i espais verds més concorreguts de la ciutat. La mesura pretén donar resposta a les noves directrius marcades per la Generalitat per reduir el risc de contagi de la Covid-19.

Des del passat cap de setmana, una empresa contractada pel Servei de Gestió de l’Espai Públic ha incrementat la neteja d’aquests espais utilitzant un sistema de polvorització a pressió amb un producte higienitzant. Es treballa en horari nocturn i s’actua cada tres dies, com a mínim, a cada punt. A més, el personal municipal que s’encarrega del manteniment de les papereres i jardins, també actua sobre el mobiliari urbà.

Paral·lelament, l’Ajuntament ha impulsat una campanya informativa per ajudar les famílies a fer un ús responsable d’aquestes àrees. A aquestes accions s’hi sumarà la tasca d’acompanyament que farà personal voluntari de Creu Roja que visitarà aquestes zones verdes per assessorar els usuaris.

Amb tot plegat, es pretén conscienciar tothom que els parcs infantils i espais verds són d’ús compartit i que cal fer-ne un ús racional per incrementar la seguretat i evitar aglomeracions. Es recomana anar a les zones més properes de casa o de l’escola i que cada infant vaig acompanyat d’un únic adult.

Conferència online de la pedagoga Eva Bach organitzada per l’Escola Pia

La pedagoga, mestra i escriptora Eva Bach pronunciarà una conferència dimecres 14 d’octubre organitzada on line per l’Escola Pia. Parlarà sobre “L’educació emocional en l’àmbit familiar i escolar”.

Llicenciada en Ciències de l’Educació per la UB, Eva Bach té experiència docent i és una especialista investigadora de les emocions, la comunicació i les relacions humanes.

Per seguir la xerrada cal fer inscripció prèvia, amb la possibilitat de proposar temes relacionats amb les emocions per a què hi siguin tractats.

La conferencia serà dimecres 14 a les 7 de la tarda. Un cop formalitzada la inscripció es rebrà l’enllaç per seguir la xerrada.

La FAVT ajorna l’assemblea del 3 d’octubre on s’havia d’escollir nova junta

La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Terrassa (FAVT) ha decidit ajornar l’assemblea general prevista pel dia 3 d’octubre en la qual s’havia de votar quina candidatura presidiria l’entitat durant els propers sis anys. L’ajornament ve motivat, segons un comunicat de la FAVT, «per tal de poder comptar amb el major nombre de persones«, ja que l’aforament està limitat per les mesures anti-covid. «Quan les condicions permetin una reunió en plenes condicions, tornarem a convocar l’assemblea», explica la FAVT.

Dues candidatures es presenten a la presidència de la Federació: una encapçalada per Joan Vila i una altra per Diego López. Aquí podeu consultar les llistes completes: https://terrassadigital.cat/dues-candidatures-es-postulen-per-presidir-la-federacio-dassociacions-de-veins-de-terrassa/

Reobre l’Oficina d’Atenció Ciutadana del districte 4

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del districte 4 reobrirà dijous les portes amb les instal·lacions adaptades a les mesures preventives i sanitàries contra la Covid-19. Dispensadors de gel hidroalcohòlic, distància de seguretat entre seients, intensificació de les tasques de neteja i nous cartells informatius són algunes de les mesures que permetran oferir un entorn segur tant a la ciutadania com al personal municipal.

Aquesta oficina era la única que restava pendent de reprendre la seva activitat, després d’haver de tancar les seves instal·lacions el març per l’estat d’alarma. Després dels mesos de tancament, les OAC han anat reobrint progressivament un cop s’han dut a terme totes les intervencions necessàries a cadascun dels espais per garantir la seguretat.

L’atenció presencial sempre es fa amb cita prèvia a través del web https://citaprevia.terrassa.cat, de l’aplicació mòbil ‘Sense Esperes’, o trucant gratuïtament al 010, de dilluns a dijous de 8 a 19 h, i divendres i vigílies de festiu de 8 a 14.30 h.

Les residències tornen a permetre sortides i activitats, però amb restriccions

Un petit grup de la Residència Casa Vapor Gran es prepara per fer una passejada al carrer. Alguns dels usuaris, com és el cas de la Pilar, és el primer cop que ho fan després de sis mesos, obligats a estar tancats per les restriccions i els confinaments. Una treballadora els mostra un vídeo il·lustratiu per a què recordin les normes bàsiques abans de sortir.

Les residències van tornant a la normalitat mica en mica. Les restriccions ja són més laxes i, en el cas d’aquells centres on no hi ha casos de Covid-19, es permeten les sortides, les visites i, també, les sortides a casa dels familiars.

La Residència Casa Vapor Gran també està recuperant les activitats a l’interior. Ara, això sí, es fan en grups reduïts i evitant que es creuin residents de diverses plantes. Quan algú té algun símptoma sospitós, se l’aïlla i se li fa la prova PCR.

L’obertura de les residència a l’exterior suposa aire fresc per als treballadors, els familiars i, sobretot, els residents.

L’Spinning Day d’aquest dissabte serà confinat i solidari

La pandèmia per la Covid-19 ha provocat l’anul·lació de molts esdeveniments esportius previstos per aquest any, d’altres s’han endarrerit amb l’objectiu de tirar-ho endavant si millora la situació sanitària i d’altres s’han hagut de reinventar.

És el cas de l’Spinning Day, que aquest dissabte 3 d’octubre arribava a la dotzena edició. Tot i que en un principi l’organització, el gimnàs Squash 4, havia decidit suspendre’l, ha optat finalment per fer una sessió confinada.

Tots aquells que estiguin interessats en seguir-la des de casa, amb o sense bicicleta, ho poden fer a través de les xarxes socials Facebook i Instagram a partir de les sis de la tarda. Tot i el nou format confinat, l’esdeveniment segueix sent solidari en benefici de l’Associació Sanfilippo Barcelona.

La Cambra programa un total de 189 cursos fins al desembre

Entre setembre i desembre d’aquest any la Cambra programa un total de 189 cursos de diferents modalitats, presencials, en aula virtual o a distància. Entre d’altres, s’ofereixen formacions en àrees de gestió empresarial, comerç internacional, recursos humans, comercial, màrqueting, informàtica i Tecnologies de la Informació. També formació econòmico-financera, idiomes i comerç.

Des del gener fins al setembre d’aquest any les inscripcions a cursos on line han augmentat un 22 per cent respecte al mateix període de l’any passat. Gairebé 800 persones han participat en una aula virtual i diferents webinars organitzades durant l’estat d’alarma. També s’ha reprès la formació presencial amb totes les mesures de seguretat que marquen les autoritats. Des d’ara i fins a finals d’any s’han programat 32 cursos presencials i en aula virtual i 157 cursos on line.

Entre els cursos en aula virtual destaquen «L’IVA en temps de Covid», «Compravenda Internacional» o «Innovar en temps de canvi» entre d’altres. Pel què fa als cursos presencials que comencen aquest octubre hi ha la Gestió administrativa i el Comerç Internacional o la Gestió Pràctica de Tresoreria. Cash Flow. La Cambra també ha incorporat novetats en l’oferta de comerç exterior, gestió empresarial, recursos humans i en l’àmbit de la digitalització.

Podeu consultar la programació a cevirtualterrassa.es/cursos/