La planta H-Zero queda oficialment inaugurada més d’un any i mig després de començar a funcionar

El conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i l’alcalde Jordi Ballart han inaugurat aquest dijous a la tarda la planta H-Zero que l’empresa Hercal té a Terrassa. Tot i això, des del novembre de 2020 que l’equipament està en funcionament.

Es tracta d’una planta de revalorització d’àrids única a l’estat: l’empresa aprofita la runa d’enderrocs per fabricar nous formigons sense haver d’extreure més materials de la natura. D’aquesta manera ja s’han pavimentat espais del barri de Can Anglada, del passeig de Colom de Barcelona o la mateixa fàbrica.

L’alcalde Jordi Ballart ha afirmat que la planta H-Zero és un motiu d’orgull per Terrassa. Per la seva banda, el conseller Roger Torrent ha destacat el valor mediambiental del projecte.

A l’acte d’inauguració també hi han assistit el president de l’Agència Catalana de Residus, Isaac Peraire, el de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, i el de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre.

Més de 100 tècnics de laboratori es reuneixen en el primer LabDay de la UPC

Més de 100 tècnics de laboratori dels 9 campus de la UPC s’han donat cita aquest dijous a l’Escola Industrial en una trobada inusual. És la primera vegada que aquests professionals, molts dels quals tenen feines similars però que no es coneixen, es reuneixen per a compartir coneixements i experiències professionals. La idea va sorgir de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), després de la recent inauguració del nou Factory Lab, el laboratori de fabricació additiva.

L’objectiu d’aquesta jornada és facilitar un espai de trobada on els professionals de la UPC que treballen als laboratoris coneguin la realitat d’altres Escoles i Facultats de la UPC. El programa d’activitats inclou una visita guiada a alguns dels 160 laboratoris amb els que compta la UPC a Terrassa

La idea és que aquesta trobada es faci cada any, de manera itinerant, a cadascun dels 9 campus de la universitat.

El programa ‘Cultura a Districtes’ rep una menció especial al Premi Internacional CGLU Ciutat de Mèxic

El programa ‘Cultura a Districtes’ de l’Ajuntament ha rebut  el reconeixement de ‘bona pràctica’ en la cinquena edició del Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units – Ciudad de México – Cultura 21. El projecte impulsat pel servei de Promoció i Difusió Cultural, va ser preseleccionat entre més d’un centenar de ciutats d’arreu del món. Finalment, el  jurat ha valorat molt positivament aquesta iniciativa cultural. L’ha presentat, doncs, com un clar model de programa que té com a objectiu principal vetllar pels drets culturals de la ciutadania. Per aquest motiu, el jurat  ha sol·licitat que el programa ‘Cultura a Districtes» s’inclogui com a exemple i model de bona pràctica a la pàgina web de CGLU – Culture21.

El Premi Internacional Ciutats i Governs Locals Units – Ciudad de México és un guardó impulsat per la xarxa CGLU (Ciutats i Governs Locals Units), de la que Terrassa en forma part, i la ciutat de Mèxic. Té com a principal objectiu reconèixer ciutats i personalitats que hagin destacat significativament en la cultura, ola participació ciutadana. Així com per la seva contribució a l’emergència de la cultura com a pilar del desenvolupament sostenible. 

El Programa Cultura a Districtes

El programa «Cultura a Districtes» va néixer l’any 2006 impulsat pel Servei de Cultura de l’Ajuntament. Té la voluntat de descentralitzar l’oferta cultural existent a la ciutat  i apropar-la a la totalitat del territori. I així, facilitar l’accés de la ciutadania i apostant per la participació i la implicació de la societat civil en l’elaboració i implementació d’una programació cultural de proximitat. Al llarg de l’any, el programa impulsa cicles com Jazz a prop, Escenes Locals, Cicle Gaudí de cinema, Sons Clàssics, Sons del Temps, Terrassa Vibra o Fem Estiu!, entre d’altres. El projecte vol garantir els drets culturals de la ciutadania facilitant el seu accés a l’oferta cultural. A més de dotar els barris d’un signe d’identitat propi mitjançant la seva vinculació a l’acció cultural. Entenent  doncs, la cultura com a un element d’integració i de cohesió social.

El comitè d’empresa del CST aconsegueix el suport del ple per gestionar el CAP Can Roca

El govern municipal ha donat suport aquest dijous al ple al comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa que ha presentat una proposta per mantenir a la ciutat el model de gestió sanitària vigent fins ara, el de les OSIs (organització sanitària integral). La moció respon a la gestió del nou CAP Can Roca que serà mixta, la primària anirà a càrrec del Consorci Sanitari de Terrassa i les derivacions hospitalàries seran per a Mútua, després d’un canvi de criteri del CatSalut. El govern assegura que no es tracta d’anar en contra de cap proveïdor sinó de garantir el millor servei a la ciutadania.

Els impulsors de la moció asseguren que la gestió mixta no funciona correctament i reclamen conèixer els motius reals pels que s’ha canviat la gestió del nou CAP. Denuncien que no són assistencials i que responen a motivacions polítiques i també econòmiques.

Bona part de l’oposició comparteix amb el govern la necessitat de demanar explicacions. Junts defensa en primer terme el model sanitari català, mentre que Ciutadans i Socialistes han donat suport amb matisos a la demanda del CST.

La proposta ha quedat aprovada amb els vots a favor de Tot per Terrassa i ERC. El PSC ha votat a favor dels punts 1, 4, 5, 6 i 7 i s’ha abstingut en el 2 i 3. C`S va votat a favor dels punts 4, 6 i 7 i s’ha abstingut en l’1, 2, 3 i 5. Junts per Terrassa ha votat en contra de tot.

Paral·lelament, PSC i Ciutadans han presentat una proposta on platejaven un model transitori per garantir que els usuaris del nou CAP Can Roca continuïn rebent, d’entrada, el servei del mateix operador que tenen ara i, a la llarga, tots serien derivats a l’Hospital de Terrassa. La resta de formacions no hi ha donat suport perquè, segons la consulta amb experts, aquest sistema generaria un desgavell administratiu molt complicat de gestionar. Així, la proposta ha estat desestimada amb els vots en contra de TxT, ERC i JxT, i els vots a favor de PSC i C’s.

Els vallesos s’enduen un 27% dels ajuts a la reindustrialització

Un total de 44 projectes han rebut 27 milions d’euros dels ajuts a la reindustrialització del Departament d’Empresa i Treball. Aquesta quarentena d’iniciatives estan repartides en 16 comarques on destaquen els dos vallesos. Així el Vallès Occidental i l’Oriental concentren 12 dels 44 projectes, un 27% del total. En aquest sentit, hi ha 17 sectors representats on destaca la indústria química i matèries plàstiques.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller d’Empresa, Roger Torrent . Ho ha fet des de la planta de Flaçà de l’empresa gironina Hamelin Brands (Oxford). Es tracta d’una de les beneficiàries dels ajuts que relocalitzarà part de la producció que fins ara feia a França.

Aquestes xifres de la línia d’ajuts suposen un increment del pressupost del 45,1% respecte la convocatòria del 2021. I l’execució d’aquests projectes suposarà una inversió global de 519 milions d’euros a Catalunya i es traduirà en 1.838 llocs de treball, la majoria de nova creació.

La línia d’ajuts a la reindustrialització, que té un import màxim per projecte de 2,3 milions d’euros,  s’adreça a donar suport a actuacions de reindustrialització, outplacement, relocalització, noves inversions i adquisició d’empreses en dificultat.

L’objectiu de Minyons per Festa Major: el 3 de 9 amb folre

El 3 de 9 amb folre és la gran motivació de Minyons de cara a la diada de Festa Major d’aquest diumenge. Els de la camisa malva volen fer un pas endavant amb el que seria el primer castell de 9 de l’any. La temporada passada ja van ser l’única colla en aconseguir-lo. Els darrers assajos d’aquesta setmana acabaran de determinar les construccions que Minyons presentarà diumenge a la Plaça Vella.

La colla ha fet aquest anunci conjuntament amb la presentació d’una nova campanya de captació de membres. Amb el lema «Siguis qui siguis, benvinguda a la colla», els malva aspiren a acabar d’animar totes aquelles persones que algun cop han pensat en fer castells però mai han acabat de fer el pas. Els cartells s’escamparan per la ciutat i per les xarxes socials al llarg de l’any, mostrant la diversitat de perfils dins la colla juntament amb cares conegudes de la ciutat com són els cantants Lildami i Miki Núñez.

Minyons ha tirat endavant aquesta campanya en col·laboració amb l’agència Evil Love. Per tal d’acostar-se als més joves, també l’acompanyaran una sèrie de samarretes que es començarà a vendre per Festa Major.

S’estrena la campanya d’estiu del Vallès Occidental

El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha estrenat  la campanya d’estiu. Amb aquesta producció trenca amb les campanyes tradicionals de promoció turística i vol fer reflexionar sobre el nostre entorn, llegat i patrimoni.

El vídeo  proposa  un viatge en el temps explica la història de vida d’una dona, des de nena fins a àvia, on pot gaudir de tot el que ofereix la comarca  en les diferents etapes de la seva vida. El pas del temps es fa evident a través de les imatges, de les accions i dels moments. ‘Ho tens aquí’ és el titol del vídeo d’aquest estiu que anima a viure les millors històries a prop de casa, perquè, com diu la lletra de la cançó, “som el que vivim, perquè som el que tenim aquí”.

La cançó ha estat composta expressament per a l’ocasió pel compositor Mateu Peremiquel. Està interpretada per la cantant Mar Puig, de la mà de la productora d’Ullastrell, WeColorMusic. Hi han participat de forma voluntària més de 55 persones de la comarca i la coral Ohana, que es van apuntar a la crida feta pel Consell Comarcal del Vallès Occidental.

El migcampista Óscar Vacas, quarta incorporació del Terrassa FC

El migcampista Óscar Vacas, de 20 anys, és el quart fitxatge del Terrassa FC 2022-2023. Aquest dijous ho ha fet oficial el club egarenc. Fill de l’exjugador i extrenador terrassista Agustí Vacas, el nou reforç del Terrassa FC aterra després d’una temporada al CE Júpiter de la Primera Catalana. Ocuparà una de les places sub-23 de la plantilla.

Amb anterioritat, Óscar Vacas s’ha format com a futbolista les categories inferiors de l’AE Prat, la PB Anguera, el CB Terlenka i el CD Marianao Poblet. Amb aquesta incorporació, el Terrassa de la temporada vinent compta amb onze jugadors: els porters Ortega i Marcos, els defenses Víctor Morales, Diego Garzón i Lucas Viña, els migcampistes Àlex Fernández i Óscar Vacas, els extrems Akito, Jordi Cano i David Jiménez i el davanter Carlos Martínez.

En les properes hores es farà públic la baixa de Mamau, que ha rescindit el seu contracte i fitxa pel CD Toledo, les incorporacions de John Neeskens (Lleida Esportiu) i Xavi Molina (Badalona) i la renovació d’Adri Lledó.

El CN Terrassa infantil de waterpolo es penja el bronze al Campionat de Catalunya

L’infantil masculí de waterpolo del CN Terrassa ha assolit la medalla de bronze en la fase final del Campionat de Catalunya que s’ha celebrat fins aquest dimecres a la Piscina Municipal de Montjuïc.

L’equip dirigit per Sergi Mora va estrenar-se amb una victòria contra el CN Sant Andreu en vuitens de final per 11 a 4. El xoc de quarts contra el CE Mediterrani va ser molt més ajustat (5-6). La ratxa es va interrompre en semifinals. El CN Atlètic-Barceloneta va barrar el pas dels terrassencs a la gran final en vèncer per 9 a 5. El quadre egarenc va refer-se bé d’aquesta ensopegada i va penjar-se la medalla de bronze, després de superar el CN Sabadell per 10 a 7 .

L’infantil masculí està integrat per Max Valls, Arnau Mercadé, Jordi Tarradas, Oriol Sánchez, Marc Moreno, Samuel Díaz, Iker Vázquez, Roger Farré, Martí Arimon, Marc Campaña, Biel Fernández, Jan Infante, Eric Mora, Héctor Dios i Ethan Ibargüengoitia.

La FOOT i el CD6 organitzen el 13è Congrés Nacional del Color

L’estudi del color té aplicacions científiques gairebé infinites. La Facultat d’Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i el Centre de Desenvolupament de Sensors, Instrumentació i Sistemes de la UPC, el CD6, organitzen fins l’1 de juliol el 13è Congrés Nacional del Color. En ell diversos experts tractaran tres àmbits d’estudi en els tres dies que dura el congrés: color i indústria, color en art i arquitectira i estudi de la percpeció del color.

En el Congrés Nacional del Color es presenten dos projectes impulsats pel CD6. Un d’ells és un aparell per a veure amb més detall el fons d’ull, la part interior de l’ull on es forma la retina.

L’altre projecte del CD6 es duu a terme conjuntament amb l’Hospital Sant Joan de Déu i serveix per a millorar la diagnosi de l’esferocitosi hereditària, una malaltia de la sang.

El Congrés Nacional del Color és una iniciativa del Comitè del Color de la Societat Espanyola d’Òptica que s’organitza de forma triennal des de l’any 1989.