Dos mil sis-cents corredors participen en la Mitja Marató de Terrassa 2024

Unes dues mil sis-centes persones han participat aquest diumenge en la Toyota Mitja Marató de Terrassa. Una competició que tenia com a propòsit reduir el rècord dels 21 kilòmetres per sota de l’hora de durada. Malgrat que no s’ha pogut aconseguir aquesta fita, sí que s’han establert noves marques en les dues categories. El kenià Mike Boit ha estat el guanyador. La també keniana Nancy Chepleting ha repetit pòdium i a sobre ha establert un nou registre. Per cert, la tercera classificada a la general, una terrassenca, Maria Ruiz.

L’atenció estava centrada en els sis kenians que l’organització de la Mitja Marató de Terrassa havia convidat per a l’edició d’enguany. I el propòsit s’ha aconseguit a mitges, perquè si bé no s’ha arrebaixat la marca dels seixanta minuts com es pretenia, sí que s’ha aconseguit retallar el temps de l’any passat que va establir el guanyador. Ha estat el kenià Mike Boit qui ha guanyat amb un temps de1h 02’08», més d’un minut per sota del record de l’any passat. L’ha seguit l’Albert Kangogo amb 1h03’03»

Quant a categoria femenina, la keniana Nancy Chepleting ha repetit mèrit i per segon any consecutiu s’ha proclamat guanyadora amb un temps 01h10’35», una marca significativament per sota de la regristada l’any passat. Doris Jepkoek ha estat la segona classificada amb 01h16’01».

La cursa ha comptat amb participants d’una quinzena de països del tot món i d’un centenar de poblacions diferents d’arreu de Catalunya. En la presentació dels atletes africans, El president de l’entitat, David Otero, explicava que la invitació d’aquests esportistes a la prova i faria pujar el llistó per tal de parlar de tu a tu amb les grans mitges maratons d’arreu d’Europa.

La bona climatologia ha estat present durant el dia d’avui que ha engrescat la majoria de participants. La competició ha obligat a tallar de bon matí diversos carrers de la ciutat i desviar el recorregut normal dels autobusos i desviar el recorregut normal dels bussos de les gran avingudes que es trobaven ocupades pels corredors.

De cares a la propera edició, l’organització espera superar el nombre d’inscrits, millorar les marques esportives i seguir amb el caliu que crea la Mitja Marató de Terrassa en el si de la ciutat.

La Santi Centelles, la cursa més inclusiva

I dins la Mitja Marató, i com ja ve essent habitual, s’ha disputat també una altra competició esportiva com és la cursa Santi Centelles. Es tracta d’una prova de cinc quilòmetres aquesta ja amb un caràcter més informal i d’ambient més familiar i amb una forta vocació de competició inclusiva.

Just després de donar el tret de sortida de la Mitja Marató, els corredors de la Santi Centelles es preparaven per disputar els cinc quilòmetres de la cursa. Es tracta d’una prova que aplega nombrosos esportistes d’arreu de la demarcació i en la que participen també membres de diferents entitats de persones amb capacitats diverses com Fupar, Prodis, la Fundació Alba, la casa Marquès, Triginta o Amisi, entre altres.

Com passa amb esdeveniments esportius com aquest, els centenars de participants han tingut ocasió de gaudir dels principals vials i carrers de la ciutat vuits de cotxes i sense trànsit, només amb els corredors que han participat.

El primer a passar per la línia d’arribada ha estat Yassine Ouhdadi, amb un temps de 14 minuts 56 segons. En segona posició ho ha fet en Anas Bakhat només dos segons després que el guanyador. El tercer a entrar ha estat Víctor Centeno amb 15 minuts 59 segons.

Pel que fa a la classificació femenina ha estat l’Elisabeth Colomer, amb 19 minuts 12 segons, la primera a arribar. L’Aïna Siscart ho ha fet amb 19 minuts 35 segons i, en tercer lloc, la Montse Estany amb 20 minuts 13 segons.

La jornada esportiva a Terrassa ha finalitzat amb entrepà i l’acompanyament dels Castellers de Terrassa que han amenitzat el final de festa.

Els Castellers de Terrassa es proposen com a repte vinent els castells de vuit

La nova Junta dels Castellers de Terrassa, que fa pocs mesos va constituir-se, ja s’ha afrontat a la seva primera assemblea general ordinària. Amb l’aprovació del programari que definirà les línies mestres de l’entitat, la colla castellera mira cap al futur pensant en la bona temporada que han desenvolupat enguany. Entre els reptes, trobem castells compostos de vuit.

A principis de setembre passat la nova junta dels Castellers de Terrassa va començar a fer les seves primeres passes. Aleshores van proposar-se com a objectiu principal engrescar els membres de l’entitat i donar una empenta que s’ha acabat traduint en els resultats obtingut en la darrera temporada castellera. Gairebé cinc mesos després, la junta afronta la seva primera assemblea general ordinària desplegant els eixos bàsics del que vol ser la colla. I no només quant a gestió de l’entitat, sinó també quant a reptes castellers.

Les dinàmiques exposades pel president, Xavi Nouvilas, pel cap de Colla, Josep Francesc Cortés, i la resta de la junta directiva han estat validades per votació amb uns resultats que evidencien un clar consentiment dels membres cap a les propostes de futur tractades en l’òrgan de govern.
65 vots favorables, 14 en contra, 10 en blanc, 5 de nuls i dues abstencions.

La Mitja Marató pretén batre el record amb corredors kenians

Tot ja està a punt perquè diumenge se celebri la vint-i-quatrena edició de la Mitja Marató. Un esdeveniment esportiu que aplegarà entre dos mil cinc-cents i tres mil corredors a la ciutat de Terrassa. Dissabte, en el concessionari Toyota Orient Cars mentre es recollien els dorsals i la bossa de benvinguda de la prova i de la Santi Centelles, l’organització presentava els atletes d’elit que enguany participaran en la competició. Són sis corredors d’origen kenià que amb la seva implicació la Mitja Marató guanyarà en posicionament.

A la presentació faltava una de les dues corredores kenianes amb les quals compta l’organització, la Doris Jepkoech, segona en la prova de la mitja marató del Dakar, l’any passat. D’altra banda, l’altra de les corredores, la Nancy Chepleting va ser la guanyadora de l’edició de l’any passat i segona en competicions com les mitges maratons de Porto o d’Eivissa.

Pel que fa als homes, tots ells segueixen un perfil molt competitiu i disposen d’un palmarès molt interessant. Mike Boit va quedar primer a la mitja marató de Granollers l’any 2022 amb un temps d’una hora i 40 segons, segona posició a la mitja marató de Porto i la marató de Seul ,’any passat i quart lloc a la marató de Barcelona l’any 2022.

Sammy Kipkurui, va quedar segon a la mitja marató de Nairobi, a Kenia, l’any passat i segon també a la mitja d’Agadir, al Marroc, l’any 2023.

Dickson Kiprop va ser quart a la mitja marató de Nairobi l’any passat i tercer als deu kilòmetres de Port Gentil l’any anterior.

Finalment, l’Albert Kangogo va quedar quart a la mitja de Copenhaguen amb un temps de 59’25», en quarta posició a la marató de Frankfurt l’any passat i cinquè a Estocolm a la marató del 2023.