Denunciat per conduir ebri i fent ziga-zaga i per tenir l’ITV caducada

Diumenge, a les 8.19 h, agents de la Policia Municipal van aturar un vehicle que circulava de forma erràtica i fent ziga-zaga a l’avinguda de Josep Tarradellas, a l’alçada del carrer d’Amadeu de Savoia. El conductor va donar un resultat positiu de 0,62 mg/l en la primera prova evidencial d’alcoholisme, i de 0,56 mg/l en la segona. Per aquest motiu, va quedar denunciat per conduir ebri, es va confeccionar acta d’immobilització del vehicle i Egarvia va procedir a la seva retirada. El conductor va quedar denunciat també per circular amb l’ITV caducada.

Una col·lisió entre un turisme i un patinet a la Rambla d’Ègara acaba amb el conductor del VMP ferit
A les 10.32 h de diumenge, un particular va informar al 112 d’una col·lisió entre un turisme i un VMP (vehicle de mobilitat personal) a la Rambla d’Ègara, amb el carrer de Volta. Van acudir al lloc dues patrulles de la Policia Municipal i una ambulància del SEM, que va atendre el conductor del patinet i el va traslladar a l’Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Assistència a una persona atrapada a la galeria del seu habitatge
Diumenge, a les 13.46 h, el 112 va comunicar a la Policia Municipal que una persona havia quedat atrapada a la galeria de casa seva, al carrer de Pompeu Fabra, amb el
carrer de Roig i Ventura. Una dotació policial va acudir al lloc i es va comunicar a distància amb la persona atrapada per comprovar que es trobava en bon estat de salut, tot i que nerviosa. Es va activar Bombers, que van poder accedir al domicili amb una escala i arribar fins a la persona per alliberar-la, sense causar danys a l’immoble.

Tall de trànsit a la Rambleta del Pare Alegre, sentit sud, per les tasques de sanejament d’una façana
Diumenge, a les 12.50 h, una trucada al 092 va alertar d’un possible perill per despreniment en una façana de la Rambleta del Pare Alegre, amb el carrer del Pintor Torras. Un particular va explicar que havia vist caure alguns elements de la façana, sense poder determinar l’alçada. Una dotació de la Policia Municipal va acudir al lloc i va tallar el trànsit de la Rambleta, en sentit sud, mentre una dotació de Bombers sanejava la part danyada de la façana. Finalitzades les tasques, es va restablir la circulació.

El Terrassa FC confirma sis noms més i ja suma 15 jugadores per a la propera temporada

Aquest cap de setmana el Terrassa FC ha confirmat sis jugadores més per al primer equip femení de cara a la propera temporada: dues renovacions (Judith Mirón i Laura Rodríguez), dos retorns (Carla Sánchez i Irene Sánchez) i dos fitxatges més (Virginai Casado i Cristina Donaire).

Virginia Casado González fitxa pel Terrassa FC femení i la propera temporada jugarà a l’equip que entrenarà el tècnic terrassista Issam. Després de dues temporades consecutives al CF Pallejà (2021-23), la defensa central s’incorpora a les files egarenques. Virginia s’ha format com a futbolista a les categories inferiors del CE Sabadell (2013-20) per saltar, posteriorment, a l’EF Manu Lanzarote (2020-21).

Carla Sánchez Lora (18/08/2002) tornarà a defensar la samarreta del Terrassa FC femení. Després d’una primera (2018-20) i segona etapa (2021-22) al club terrassista, l’extrem torna al primer equip. En els darrers mesos, la jugadora de Rubí ha militat al CE Seagull Badalona (2023).

La migcampista de Barcelona Irene Sánchez Rueda (24/02/1998) també s’incorpora a l’equip, provinent del CF Pallejà, i torna al Terrassa després d’una temporada (2021-22) al primer equip terrassista. Formada a les categories inferiors de la PB Villaverde-Penitents (2006-10), el CE Sant Gabriel (2010-14 i 2017-19), la nova jugadora del Terrassa FC també ha passat per la base del RCD Espanyol (2014-15), l’EF Manu Lanzarote (2015-16), l’EE Guineueta (2016-17) i la UE Cornellà (2019-21).

Judith Mirón Núñez (23/01/2004) renova pel Terrassa FC. Formada a les categories inferiors del CE Sant Gabriel (2014-20) i el CF Damm (2020-23), Mirón va aterrar al Terrassa el passat més de febrer per disputar amb l’equip la fase d’ascens a Primera Divisió Nacional.

La terrassenca Laura Rodríguez López (01/03/2003) també renova amb el Terrassa FC i es converteix en la setena continuïtat del primer equip femení terrassista d’Issam. Formada a les categories nferiors de l’EF Manu Lanzarote (2015-16 i 2020-21) i el RCD Espanyol (2018-20), l’extrem egarenca, que també pot actuar en punta, es va incorporar al Terrassa FC la passada temporada, provinent del FC Levante Las Planas (2021-22), per reforçar l’equip terrassista a la fase d’ascens a Primera Divisió Nacional.

Per últim, Cristina Donaire Martínez (28/01/1985) fitxa pel Terrassa FC, provinent del CF Pallejà (2021-23), i es converteix en jugadora del primer equip femení de Preferent del terrassista Issam. Amb experiència com a jugadora a la UD Planada, el CE Sabadell i l’EF Manu Lanzarote, entre d’altres, la terrassenca reforçarà un Terrassa FC femení 23/24 que ja compta amb les següents 15 jugadores: la portera Garrido, les defenses Zaira, Marín, Yael, Virginia i Donaire, les migcampistes Gisi, Dunia, Paula, Irene i Mirón i les davanteres Lívia, Bet, Sánchez i Laura.

Fotos: Terrassa FC

 

 

El terrassenc Bru Busom fa la nord-oest del Saraghar

Bru Busom (CE Terrassa) i Marc Toralles (CE Moianès Independent) han repetit la Via dels Catalans en estil alpí. Ho han fet 41 anys després que Enric Lucas i Nil Bohigas fessin la nord-oest del Saraghar.

L’expedició de Busom i Toralles també estava formada per Oriol Baró (CEAR) i Guillem Sancho (CEAR). Després de sis dies i superar 2.000m d’escalada, dos dels integrants de l’expedició, Toralles i Busom, han aconseguit repetir la Via dels Catalans en estil alpí i seguir escrivint la història actual de l’alpinisme del país. Les complicades condicions meteorològiques van fer que l’expedició hagués de retrocedir en el seu primer intent i esperar a uns 6.000m una finestra de bon temps per a tornar a intentar fer-se amb el cim.

Els dos alpinistes han tornat a demostrar el seu compromís amb la muntanya i l’alpinisme més pur, lluny d’expedicions comercials. Bru Busom penjava al seu instagram la fotografia del cim amb un “El nostre primer cim per sobre dels 7000 metres..!! Hem pogut repetir la via catalana de l’any 82. Han sigut 6 jornades intenses lluitant contra una meteo adversa on la flama d’esperança per arribar al cim era molt petita, però la il·lusió i la motivació ens han acompanyat en tot moment i amb el meu gran amic Marc Toralles ho hem aconseguit…!!”

Fins ara les darreres grans expedicions de la parella Toralles-Busom han estat l’obertura d’una nova via a la sud del Siula Grande al Perú, l’any 2022 i l’Slovak direct al Denali l’any 2019. Els dos alpinistes amb aquesta nova repetició al Sraghrar segueixen la filosofia que ja van utilitzar al Denali de buscar repeticions que fa més de quaranta anys que cap cordada ha aconseguit realitzar.

El 1982 una expedició catalana formada per Enric Lucas, Nil Bohigas i Juan López, s’engrescava en una d’aquelles aventures que semblen a l’abast de molts pocs alpinistes, aconseguir assolir per la cara nord-oest un dels cims secundaris del Saraghrar, al Pakistan. Bohigas i Lucas es van convertir en una de les cordades mítiques dels 80 i dels 90.

L’hospital penitenciari de Terrassa fa 30 anys

Terrassa té un centre de salut dedicat als presos des de 1993. La Unitat d’Hospitalització Penitenciària (UHP) combina les instal·lacions clíniques típiques d’un sanatori amb les mesures de seguretat d’una presó.

La UHP és un discret edifici de dues plantes adossat a l’Hospital de Terrassa. Es tracta d’un servei que atén les afeccions mèdiques dels privats de llibertat que no poden ser resoltes al centre penitenciari. Si cal, també s’hi poden quedar ingressats si cal, segons informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Per dins, es veu com un hospital tradicional amb algunes diferències. La primera és el arc detector de metalls que és a l’entrada. Hi ha càmeres de seguretat i portes per barrar el pas. També hi ha una cabina telefònica i un espai per fumar a la sala d’espera.

La trentena de llits del centre estan distribuïts en habitacions separades per a dones, homes, joves, aquells amb malalties de salut mental i per als presos violents. També n’hi ha una de maternitat, on ingressen les dones un parell de setmanes abans de donar a llum per evitar sortir-hi d’urgència.

La UHP compta amb personal d’infermeria dedicat, però rep les visites dels metges del CST, que entren a través d’un passadís que comunica tots dos edificis. Això també permet moure als interns que requereixen d’aparells diagnòstics no disponibles a la Unitat.

Durant el 2022, 2.813 persones van ser visitades a la UHP en un total de 7.259 sortides. Aquestes xifres són menors de les que es van assolir abans de la pandèmia.

El director de l’àrea de salut penitenciària, Joan González, ha destacat que les mesures de seguretat es compatibilitzen amb la intimitat necessària durant les consultes. En 30 anys, mai no hi ha hagut incidents greus. “És l’entorn més segur possible”, ha afirmat a l’ACN.

Els nedadors del CN Terrassa acaben el Campionat d’Espanya amb deu medalles, dues d’or

Del 26 al 30 de juliol, es va celebrar el Campionat d’Espanya de natació absolut i júnior a Màlaga, on han estat competint diversos nedadors i nedadores del CN Terrassa.

La representació egarenca ha assolit diverses medalles en totes les categories. Alberto Lozano, es va posicionar com a campió d’Espanya en 50 metres papallona, fent una marca de 24.03”. Lozano també es va posicionar com a tercer d’Espanya en els 100 papallona.

Per altra banda, Alejandro Calderón, es va penjar la medalla de bronze en els 50 esquena amb un temps de 25.84”. Pel que fa a Pedro Ruano va acabar tercer en els 100 metres papallona en l’absolut Jove. Gisela Guerrero, també va guanyar el bronze en els 100 lliures de la categoria de 17 anys.

Pel que fa als relleus, Carla Seco, Esther Morillo, Victor de Pablo i Alberto Lozano, van proclamar-se subcampions d’Espanya en el 4×100 estils mixt. Per altra banda, el conjunt format per Francho Artal, Miguel Durán, Guillem Ramia i Ferran Siré van penjar-se la medalla d’or i es van proclamar campions d’Espanya en els 4×200 lliures masculí, després d’una actuació excel·lent.

En el 4×200 lliures femení, Esther Morillo, Aida Lopez, Carla Seco i Andrea Galisteo van aconseguir la medalla de bronze al posicionar-se com a terceres d’Espanya.

Alberto Lozano, Guillem Ramia, Adria Roy i Alejandro Calderón, van proclamar-se subcampions d’Espanya en el 4×100 lliures masculí.

El conjunt format per Mireia Rizo, Meritxell Puig, Gisela Guerrero i Amy Lee Tomas, es va posicionar com a segones d’Espanya en el relleu de 4×200 lliures femení júnior.

Mario Mollà i César Castro acaben la seva participació a Fukuoka amb un vuitè lloc als 4×100 lliures

Mario Mollà i César Castro, nedadors del CN Terrassa han estat competint i representant al club egarenc al Mundial de Fukuoka. Castro i Mollà van finalitzar el mundial obtenint una catorzena posició en el 4×100 estils, juntament amb els nedadors Coll i Gonzalez, on van fer una marca de 3:55.13.

Castro, va aconseguir el rècord estatal en el 4×200 lliure, on juntament amb Dominguez, De Celis i Quijada van posicionar-se tretzens amb un temps de 7:10.85.

Tant Castro com Mollà juntament amb De Celis i Domínguez, van participar en la final dels 4×100 lliures, on van classificar-se com a vuitens del món. Amb una marca de 3:14.64, es van quedar a tan sols quatre centèsimes de fer el rècord d’Espanya.

Per altra banda, el nedador del CN Terrassa Mario Mollà va fer una excel·lent actuació en la semifinal dels 50 papallona, on va posicionar-se com a desè classificat del món  amb una marca de 23.16, fent la seva millor marca personal. Mollà també va posicionar-se com a vint-i-dosè en els 100 metres papallona.

Aquest mes d’agost reobren al trànsit el carrer d’Arquimedes

Aquest mes d’agost reobren al trànsit el carrer d’Arquimedes després de les obres d’urbanitzacó i pacificació que s’hi han fet durant el juliol. Es tracta bàsicament d’ampliació de voreres, repintats de passos de vianants i la creació d’un pas elevat a la plaça del Progrés. Aquest dilluns s’estaven ultimant els treballs més importants en el tram afectat, entre Blasco de Garay i Grànius. De fet, algunes de les actuacions (ara ja menors) encara duraran fins a mitjans de mes i podria haver-hi limitacions puntuals de pas en aquesta via.

Durant les últimes setmanes, els vehicles que es dirigien cap al nord de la ciutat s’han hagut de desviar per Àngel Sallent i per la Ronda de Ponent. També s’han hagut de modificar els accessos als aparcaments del centre de la ciutat. A més, la zona blava ha quedat anul·lada durant aquest temps i, tant el veïnat com el comerç, ha vist limitada l’entrada amb els seus vehicles a les hores de vespre i nit per no entorpir el desenvolupament del projecte.

Aquests treballs, a l’igual que els que s’han fet a Galileu, s’emmarquen en el Projecte del Fons de Recuperació Next Generation de la Unió Europea. Es tracta d’un compromís de l’Ajuntament de Terrassa per eliminar progressivament el trànsit de pas en aquestes dues vies.

Un text aprovat en el ple municipal al febrer contempla estudiar i consensuar amb veïnat i comerciants d’aquests dos carrers un nou model de circulació per a millorar les condicions de vida a la zona. Per Arquimedes i Galileu hi passen diàriament 20.000 cotxes, molts d’ells per a creuar la ciutat. Més endavant està prevista la instal·lació de càmeres de control que han de permetre regular el trànsit de pas.

Horaris Biblioteques

Els serveis municipals adapten l’horari a l’estiu

Les oficines i serveis municipals canvien l’horari d’atenció per l’arribada de l’agost.

010, el servei telefònic d’informació i tràmits, redueix l’horari habitual d’atenció. Fins al 29 de setembre atendrà de dilluns a dijous de 8:00 a 15:00 hrs, i els divendres de 8:00 a 14:30 hrs.

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de la Plaça Didó funcionarà de dilluns a dijous de 8:30 a 15:00, i els divendres de 8:30 a 14:30 hrs. Les OAC ubicades als districtes romandran tancades durant tot el mes d’agost.

La OAE (Oficia d’Atenció de l’Empresa) no tanca el mes d’agost i seguirà fent el mateix horari d’atenció a través de tots els canals disponibles.

Per la seva banda, les biblioteques de la ciutat també modifiquen els seus horaris durant l’estiu:

Finalment, l’Arxiu Històric de Terrassa tancarà de l’1 al 15 d’agost. La resta de dies obrirà només de 8:00 a 15:00 hrs de dilluns a divendres.

Encara que els horaris presencials es restringeixen, molts tràmits es poden fer de manera telemàtica. La Seu Electrònica de l’Ajuntament permet accedir durant les 24 hores amb un certificat digital o amb l’idCAT mòbil, el qual es pot crear sense sortir de casa.

Els nens i nenes saharauis d’acollida passen revisió dental i ocular

Aquest dilluns els 10 nens i nenes saharuis d’acollida que passen l’estiu a Terrassa han tingut un matí de revisió mèdica. L’ocular, a l’Òptica Universitària, i la bucodental, al Centre Dental Les Escoles. Terrassaharaui és un programa que des que es va posar en marxa, ja fa 25 anys, ha tingut com a objectiu el lleure d’aquests infants però també la seva salut. Als camps d’on provenen no hi ha els recursos que tenim aquí i ho aprofiten per fer una revisió general.

Dels deu infants que han arribat a Terrassa per passar l’estiu amb una família d’acollida, la majoria són repetidors i ja saben què es trobaran a la clínia. Per als que és el primer any, és una experiència totalment nova.

El Centre Dental Les Escoles ofereix la revisió i el tractament a aquests nens i nenes de forma totalment gratuïta. Terrassaharaui envia informes al Sàhara en cas que hi hagi tractaments que necessitin una continuïtat més enllà de l’estiu.

Comença la urbanització del solar del carrer Gasòmetre

S’han iniciat els treballs d’urbanització del solar del carrer Gasòmetre. A inicis del juliol van començar les obres al terreny delimitat també pels carrers Pare Font, Roger de Llúria i Gibert.

Entre 1860 i 1941 hi va funcionar una fàbrica que produïa gas. En 2011 s’hi va descobrir un dipòsit de quitrà soterrat, part de les antigues estructures industrials. Això va donar pas a un llarg litigi entre l’Ajuntament i la companyia propietària.

L’acord final es va tancar set anys més tard, quan la empresa es va comprometre a assumir els costos de la descontaminació i urbanització.

Un plaça oberta al barri del Segle XX serà la primera fase del projecte en estar enllestida. S’espera inaugurar a inicis del proper any. Les obres inclouen també plantació d’arbrat, instal·lació de mobiliari urbà, nous paviments i enllumenat. Metrovacesa, propietària majoritària del descampat, continuarà després amb la edificació d’habitatge.