La C-58 entre Barcelona i Cerdanyola torna a ser el tram amb més accidents de Catalunya

Amb la recuperació de la mobilitat, el nombre de víctimes mortals i ferits greus puja, però sense tornar als nivells pre-pandèmia. Aquesta és la principal conclusió del nou informe EuroRAP, que publica el RACC. L’Arrabassada torna a situar-se com el tram amb més risc d’accident de Catalunya. En el 88% dels accidents amb morts i ferits greus (17 en els darrers tres anys) en aquesta carretera hi ha involucrada com a mínim una motocicleta.

Pel que fa a les vies que passen per Terrassa, per setè any consecutiu la C-58, entre Barcelona i Cerdanyola, és el tram de carretera amb més accidents greus i mortals per quilòmetre de Catalunya per al conjunt de vehicles. Entre el 2019 i el 2021 hi ha hagut 17 accidents greus i mortals en un tram de 7,1 quilòmetres de longitud.

Aquesta via, en el tram Cerdanyola – Terrassa, també és de les més perilloses per a les motos, amb un 64% d’accidents d’aquest tipus de vehicle respecte el total. El fet és que les motos tenen una presència destacada en els accidents tot i que representent una part molt petita dels vehicles que es mouen. En el 45% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals i ferits greus que es produeixen a les carreteres catalanes hi ha estat involucrada com a mínim una moto
o un ciclomotor, tot i que només han representat un 2,3% de la mobilitat global en carretera a Catalunya.

D’altra banda el RACC destaca punts positius de l’estudi.  En el trienni 2019-2021 els accidents greus i mortals han disminuït un 8,7%, mentre que la mobilitat global s’ha reduït en un 3,0% a conseqüència de la pandèmia. En aquest context, la perillositat ha disminuït un 6,1% en el global de la xarxa viària analitzada, si bé els trams amb risc “alt” o “molt alt” representen encara el 25% del total avaluat.

L’estudi EuroRAP es publica cada any a Catalunya des del 2002 i analitza més de 6.300 km de carreteres interurbanes de titularitat estatal, autonòmica i de les diputacions.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *