Terrassa recorda les víctimes i les conseqüències que van deixar les riuades 60 anys després
Terrassa commemora des del passat divendres i fins a finals d’octubre el seixantè aniversari de les catastròfiques riuades del 1962 que van acabar amb la vida de centenars de persones.
L’arribada massiva de migrants a la ciutat durant els anys cinquanta va provocar una gestió urbanística ràpida i poc eficaç amb la construcció d’habitatges en zones poc segures en cas d’aiguat. Aquest fet va multiplicar els danys de la catàstrofe natural que no només va afectar Terrassa, sinó també a d’altres zones del Vallès.
L’Ajuntament, en conjunt amb la regidoria de Rieres, ha organitzat una sèrie d’activitats programades durant tot el mes per a recordar i homenatjar les víctimes i les repercussions d’aquest desastre natural dels anys seixanta.
Una de les primeres activitats commemorativa s’ha celebrat aquest diumenge 25 de setembre, el mateix dia seixanta anys després ha servit per a que el Museu de Terrassa faci una visita guiada recorrent les zones del centre que es van veure més afectades.
També diumenge s’ha estrenat a la plaça del Tint un mural fet per l’artista David Muñoz, que pretén conscienciar de la magnitud de la tragèdia amb documentació extreta de l’arxiu.
Durant la tarda han seguit les activitats programades. A les cinc de la tarda ha estat el torn de dues exposicions simultànies d’altres zones afectades com Les Fonts i Poble Nou. Ambdues exposicions han ofert l’oportunitat d’algun testimoni d’explicar quin record en té d’aquell vint-i-cinc de setembre del seixanta-dos.
Per acabar amb aquest primer cap de setmana d’actes commemoratius s’ha fet una ofrena floral a la plaça de la Immaculada en record a les víctimes i als familiars.
També s’ha fet una marxa de llum fins la riera de les Arenes, la zona de Terrassa que va patir, de manera més brusca, les conseqüències d’aquella fatídica riuada.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!