Terrassa, per sota de la mitjana comarcal en positius per la Covid-19
Terrassa és la segona ciutat del Vallès Occidental en casos positius de la Covid-19: a les dades del Departament de Salut compartides pel Consell Comarcal, hi consta que un total de 941 terrassencs s’han infectat del nou coronavirus, una xifra només superada pels 1.181 de Sabadell. Entre les dues ciutats sumen més de la meitat del 4.112 casos confirmats a la comarca, un fet lògic si tenim en compte la diferència de població entre els diferents municipis. Però si ens fixem en el percentatge de positius per cada 10.000 habitants, Terrassa presenta uns números lleugerament inferiors a la mitjana comarcal: així com al conjunt del Vallès Occidental s’han detectat 44 positius per cada 10.000 habitants, a Terrassa en són 42’7. El mateix paràmetre es dispara a 151’7 a Sant Llorenç Savall i 116’3 a Gallifa, mentre que a Sabadell és de 55’3. En canvi, la població amb menor proporció de positius és Rellinars, amb el 12’8 que suposa l’únic positiu del municipi. Per fer aquests càlculs és important també tenir en compte quantes proves es fan: a Terrassa, el total de 941 positius surt dels 2.052 testos realitzats, el que significa que s’han realitzat 93 proves per cada 10.000 terrassencs. En aquesta comparativa, la població amb més proporció de proves és precisament la que ha registrat una major proporció de positius, Sant Llorenç Savall, amb 349’9 proves per cada 10.000 habitants. A l’altra banda de la taula, hi tornem a trobar Rellinars, amb un únic positiu de les 4 proves realitzades.
Una altra dada interessant que es desprèn d’aquestes dades és la incidència de la malaltia per Àrees Bàsiques de Salut (ABS). De les set en les quals es divideix Terrassa, la major proporció de positius per cada 10.000 habitants, i per sobre de la mitjana comarcal de 44, és la de Sant Llàtzer, amb 51’5, seguida de l’ABS Nord amb 50’7. La resta ja són totes per sota la mitjana comarcal, on destaca l’ABS Antoni Creus amb la proporció més baixa: 28’6 positius per cada 10.000 habitants. Tot i això, pel fet que comprèn un major nombre de persones, el màxim de positius absoluts a la nostra ciutat, 253, el trobem a l’ABS Rambla. Al conjunt del Vallès Occidental, l’ABS amb la proporció més gran de positius és la de Sant Quirze del Vallès: amb 96’7 és la segona més alta de tot Catalunya, nou dècimes per darrera de La Pobla de Segur (Pallars Jussà) i just per davant de Ca n’Oriac de Sabadell, tercera de Catalunya amb 85’8.
Pel que fa a l’evolució dels nous casos detectats a la comarca, els gràfics ens situen en un moment de baixada després de dos pics. El primer, el més alt, es va produir el 26 de març, amb 412 nous positius en només un dia. Tot i que la xifra va baixar els següents tres dies, el 31 de març es va assolir el segon repunt, amb 375 nous casos. En canvi, ahir només se’n van registrar 22, la xifra més baixa des de l’11 de març. En percentatge, aquests 22 positius de Dijous Sant signifiquen la xifra més baixa de tota la crisi, un increment de només el 0’5%. El percentatge d’augment més alt va ser el 127%, el 14 de març. En aquell moment, a Catalunya era tres vegades inferior, el 40%. En canvi, a dia d’avui, és vuit vegades superior, el 4%.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!