7 tècniques per ajudar a planificar el treball des de casa

En aquests dies en què moltes empreses i professionals han optat per treballar des de casa davant l’estat d’emergència per la Covid-19, és important seguir unes pautes i uns hàbits que facilitin la tasca professional durant el confinament.

Santi Rius, assessor de màrqueting digital de la Cecot, suggereix algunes tècniques que ens poden ajudar a planificar millor el treball a casa i afavorir que aquest treball sigui més organitzat i productiu:

  1.  Tècnica Pomodoro. Es basa en dividir la jornada de treball en intervals de 25 minuts – anomenats ‘Pomodoros’ – i separats per pauses de 5 minuts. Es recomanable que cada interval de treball es dediqui  a una tasca en concret i que cada 4 intervals es faci un descans més llarg d’uns 20 minuts. Aquestes pauses i descans ajuden a millorar l’agilitat mental i la productivitat ja que el cap està descansat abans d’emprendre una nova tasca.
  2. Tècnica Iceberg.  Es basa en emmagatzemar informació que podem utilitzar més endavant de manera que si trobem alguna cosa interessant no pensem en si la podem utilitzar ara sinó que la guardem per si amb el temps ens pot ser útil. I és tracta de categoritzar aquestes informacions amb etiquetes o carpetes  i cada 4 o 6 setmanes revisem aquestes informacions i comprovem si les podem aplicar en alguna tasca que estiguem fent en aquell moment.
  3.  Tècnica Kanban personal. Es basa en trobar els coll d’ampolla que no ens permeten avançar. Per això podem utilitzar un full de paper o postits i fer una taula amb 3 categories: pendents, en procés o finalitzades. Llavors cal ordenar cada tasca en les seves respectives categories i així, com a mínim, les tindrem ordenades.
  4.  Tècnica ‘Menjar-se la granota’. Inventada per Brian Tracy es va basar en la cita de l’escriptor Mark Twain: “Menjat una granota viva a primera hora del matí i res pitjor et passarà al llarg del dia“. És una metodologia que ajuda  aprendre a prioritzar les tasques que tenim que fer durant el dia. La gent tendeix a deixar per al final les tasques més complicades i, en arribar amb menys energia al final del dia, s’acaben deixant per a l’endemà. En aquesta tècnica s’ha de començar fent la tasca més difícil o desagradable, per tal que la resta semblin més fàcils.
  5.  Tècnica dels dos minuts. Consisteix en establir en la nostra rutina de treball la norma de realitzar immediatament aquelles tasques que portin menys de dos minuts fer-les. L’objectiu és deixar de pensar i apuntar el que s’ha de fer que porti poc temps i fer-ho ja. Moltes de les tasques que deixem per més endavant no són difícils de fer i a vegades, precisament per considerar-les senzilles o ràpides de fer, les posposem per més endavant i van quedant retardades.
  6. Tècnica de no trenquis la cadena. Aquesta tècnica es basa en fer servir un calendari de paret i un marcador vermell i posar una X vermella cada dia que treballis per tal d’aconseguir el teu objectiu. Cal que no quedi cap dia sense la X. Les persones que vulguin dominar una nova habilitat, formar un nou hàbit o complir un objectiu específic ho han de mantenir durant al menys 21 dies seguits.
  7.  Tècnica d’Ivy Lee. Aquest sistema ens ajuda a organitzar la jornada mitjançant una llista de tasques i cada dia haurem d’apuntar les 6 coses més importants que haurem de fer l’endemà i posant la més urgent al davant de totes. D’aquesta manera, cada dia ja tindrem organitzada la jornada i ens centrarem sempre en les més importants. 

Segons Rius, teletreballar a casa no és fàcil ja que hi ha moltes coses que ens poden distreure. Mantenir un ritme de treball adequat ens pot permetre ser més productius i eficaços. Saber quines tècniques ens poden ajudar a planificar millor el nostre treball i els períodes de descans ajuda a crear hàbits saludables i fa que ens sentim més bé a l’hora de planificar les nostres tasques.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *