La Síndica i l’Icater parlen d’assetjament a l’Escola L’Heura dins del programa «Educació en Valors»

L’assetjament escolar no és un joc de nens, és un problema social. Es tracta d’una forma de violència entre iguals que és intencionada i recurrent. A Catalunya, més de 16.000 alumnes són víctimes d’assetjament escolar i 12.500 més de ciberassetjament (quan s’utilitzen les noves tecnologies), segons un informe de Save the Children. Aquestes xifres segurament són superiors perquè les víctimes ho callen per por o per vergonya.

La Síndica Municipal de Greuges i la Comissió de Drets Humans de l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Terrassa, realitzen a les escoles un programa formatiu anomenat “Educació en Valors”. Aquest tema s’ha tractat aquest dilluns al matí amb els alumnes del 2n cicle de secundària de l’Escola L’Heura. Ha estat la primera sessió d’aquest 2020.

I és que en el bullying o assetjament escolar gairebé sempre hi ha un triangle: víctima, assetjador i els testimonis/espectadors. Presenciar situacions d’assetjament i no fer-hi res converteix aquests testimonis en còmplices. Per això és necessari apoderar tota la classe perquè trenqui el silenci, denunciï i busqui un referent adult per explicar el què està passant.

A la xerrada també s’han explicat les conseqüències que tenen aquestes conductes. Sobre víctima: patiment i depressió. Sobre l’agressor o agressora, conseqüències legals.

Des de mitjans del 2019, tots els centres escolars han de disposar de protocols per prevenir, detectar i actuar davant d’aquestes agressions.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *