FEM Vallès reclama una taula on debatre el projecte ferroviari que ha de connectar amb l’aeroport

La Generalitat va anunciar fa una setmana el nou servei públic d’accés a les terminals 1 i 2 de l’aeroport d’El Prat com a servei ferroviari de rodalies i va atribuir la prestació a FGC. El ramal a El Prat està actualment en construcció i connectarà l’estació d’El Prat de Llobregat amb la terminal T1 de l’aeroport. El projecte inclou la construcció de les noves estacions ferroviàries a la T1 i la T2, amb transbordament amb la L9 del Metro.

Davant l’anunci de l’executiu, l’alcalde de Terrassa i l’alcaldessa de Sabadell han anunciat que faran passes endavant per consensuar un model ferroviari que arribi a l’aeroport, en aquest cas avalant el projecte d’aprofitament de la línia de rodalies R4 que fa l’eix Manresa-Terrassa-Barcelona-Aeroport i que també pot ser una opció vàlida per al mateix objectiu, més si es té en compte la nova estació prevista a Can Boada d’aquesta línia R4 que podria donar joc al necessari estacionament de trens en hores vall i evitaria duplicitat d’inversions públiques. Una voluntat, la de concretar un mateix model ferroviari al territori expressada pels ajuntaments de Terrassa i Sabadell, que FEM Vallès celebra i a la que proposa incloure Manresa i la Catalunya central.

Els representants de les entitats que conformen la plataforma FEM Vallès entenen que l’accés a l’aeroport per via ferroviària és un servei estratègic, d’alt impacte per la societat i de fort posicionament institucional. És per aquest motiu que, en base a la diversitat d’entitats que la conformen, FEM Vallès reivindica el seu paper com agent tècnic, social i econòmic al territori per participar activament en el debat que ha de definir una actuació ràpida en la connexió amb l’aeroport.

En aquest sentit, el president de la plataforma FEM Vallès, Antoni Abad, reclama “la creació d’una taula de debat, amb un calendari de treball, amb tots els estudis tècnics realitzats i els anàlisi que documentin i justifiquin els dos projectes plantejats per acabar decidint l’alternativa més plausible en termes d’eficiència, calendari d’execució i inversió econòmica”.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *