El Museu de la Ciència i la Tècnica torna a posar en òrbita la Mir
L’estació espacial Mir va ser un referent del programa espacial, primer soviètic i després rus, durant els any vuitanta i noranta. Es va llençar a l’espai el 1986 i es va convertir en la primera estació espacial habitada de forma permanent. Durant els tretze anys que va estar en funcionament va acollir 104 cosmonautes i va servir de referència per a la construcció de l’Estació Espacial Internacional. El 23 de març del 2001 es va desorbitar i es va desintegrar sobre l’oceà Pacífic.
Ara, però, es pot tornar a visitar, i sense necessitat d’embarcar-se a la Soiuz. Una rèplica de dos mòduls de la Mir s’exposa al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, en una mostra que uneix cinema i astronàutica. De fet, la rèplica prové de la pel•lícula Sergio & Sergei (Ernesto Daranas, 2018), l’ha dut Mediapro i està feta amb material aeronàutic soviètic.
En la reconstrucció dels dos mòduls es recrea la sensació claustrofòbica i de confinament que tenien els cosmonautes: com dormien i com treballaven en un espai estrictament funcional, sense renunciar als petits plaers quotidians, com fer exercici o escoltar música.
A banda, l’exposició ‘Una mirada a l’espai. Cinema i astronàutica’, compta també amb plafons que repassen les pel•lícules més emblemàtiques sobre viatges a l’espai.
L’exposició es completa amb diversos interactius sobre les estacions espacials i la seva utilitat en l’àmbit científic.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!