La Cecot rebutja la judicialització d’un conflicte ‘polític’ i defensa el diàleg i la negociació política
En relació als esdeveniments socials i polítics relacionats amb la publicació de la sentència sobre el procés, la Cecot ha reiterat el seu rebuig a la judicialització d’un conflicte que des d’un inici, diuen, enté de naturalesa política i que, com a tal, requeria i requereix d’un diàleg, negociació i pacte al més estricte nivell polític, segons la patronal.
Afegeixen també que «La intervenció de les institucions, l’empresonament de càrrecs escollits democràticament pels ciutadans, i de persones de la societat civil, en el seu exercici de la llibertat de pensament i llibertat d’expressió, drets essencials d’una democràcia amb llibertats, demostren el fracàs de la política, la incomprensió del conflicte latent i una manca de voluntat per resoldre la situació».
La patronal manifesta que només amb llibertat, respecte i diàleg, es trobaran les solucions. Afegeix que cal «més política, més escoltar i més diàleg per resoldre una qüestió com la que s’està vivint aquests dies. L’empara de les legalitats i la judicialització dels conflictes haurien de ser el darrer recurs a emprar si hi ha voluntat de resoldre’ls. Recórrer constantment a les lleis per solucionar conflictes polítics s’ha demostrat històricament que no és una via efectiva».
La Cecot consida que en una societat democràtica, les lleis són l’expressió d’una voluntat popular i no un element de coacció o immutabilitat, per tant, diuen, poden ser modificades i actualitzades a les noves realitats per la via del diàleg i el consens.
La patronal afegeix: «Com qualsevol organisme que interactua i s’interrelaciona amb el seu entorn més proper, som sensibles a la realitat empresarial, econòmica, política i social del país. Lluny del que a vegades alguns puguin imaginar, els empresaris i empresàries són per sobre de tot persones i ciutadans, i com a tals exerceixen individualment i de manera particular els seus drets i els seus deures, des del seu propi criteri. Així doncs, per respecte a la diversitat d’opinió i sensibilitats polítiques entre els empresaris i autònoms que representem, i que conformen aquesta entitat, continuarem desestimant fer valoracions de lleis o sentències que no tinguin caràcter o contingut empresarial».
Aquest dilluns al migdia la patronal ha presentat un manifest conjunt de la mà de més d’un centenar d’entitats catalanes a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.
D’altra banda, l’entitat vol reiterar el seu posicionament vers la convocatòria d’una vaga general per canalitzar el malestar de part de la població continua sent el de no donar-hi suport. Convocant una vaga general, diuen, es trasllada a les empreses un conflicte social i polític que no poden dirimir.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!