Al·legacions conjuntes de la Cambra i la Cecot a les ordenances fiscals perquè es congeli l’IAE

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i la Patronal Cecot han presentat conjuntament al·legacions a l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per al 2020 feta per l’Ajuntament de Terrassa, que es troben en exposició pública fins al pròxim 16 de desembre.

Ambdues institucions sol·liciten que l’increment generalitzat de les ordenances fiscals no superi l’IPC previst per no gravar en excés, i per sobre dels indicadors econòmics de referència, al conjunt de l’activitat econòmica. També demanen que es congeli l’IAE “per afavorir el desenvolupament de l’activitat industrial, comercial i de serveis, necessària per a la generació d’ocupació”.

La Cambra de Terrassa i la Cecot argumenten que la revisió de les ordenances fiscals en els últims anys s’ha situat de forma recurrent per sobre de l’IPC i que per al 2020 -pel que s’ha aprovat inicialment un increment del 2%- seria necessari limitar-se a aquest indicador de referència per no gravar en excés una activitat econòmica que es troba novament, d’acord amb els indicadors econòmics conjunturals i les previsions dels organismes oficials, davant un repunt de la incertesa.

En el cas de l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE), per al que també es preveu un increment del 2%, recorden que l’impost es va reestructurar el 2017, el que ja va suposar un increment nominal del conjunt de l’IAE del 5% i l’aplicació de coeficients municipals per localització de les empreses molt per sobre dels que s’havia informat les entitats de representació empresarial. Llavors, davant de les al·legacions presentades també conjuntament per Cambra de Terrassa i Cecot  s’argumentaren motius de “necessaris pactes polítics per a l’aprovació de conjunt de les ordenances i per la no discriminació, segons localització, de si l’activitat era industrial o comercial”. Una decisió que va suposar que una part significativa del sector industrial no es pogués beneficiar d’una nova categoria, la 5a, malgrat estar ubicades en zones clarament industrials o en polígons industrials.

Cambra de Terrassa i Cecot consideren que l’increment previst pel 2020 està “completament desalineat de la necessària consideració estratègica que l’activitat industrial, comercial i de serveis de la ciutat hauria de tenir -també en els aspectes fiscals- en tant que propicia el desenvolupament socioeconòmic de la ciutat i per tant generadora d’oportunitats d’ocupació”.

En funció d’aquests arguments, Cambra de Terrassa i Cecot demanen que els impostos no s’incrementin en 2020 per sobre de l’IPC; que es congeli l’IAE; i que es difonguin les opcions de bonificació previstes per les activitats econòmiques, perquè puguin ser conegudes i reclamades per les empreses; així com que se simplifiqui la seva tramitació administrativa per facilitar-ne l’accés a les mateixes.

Cambra de Terrassa i Cecot van presentar les seves al·legacions als impostos de 2020 el passat divendres, 29 de novembre, en un document en què també demanen a l’Ajuntament de Terrassa, per mitjà de les taules de seguiment amb els agents econòmics i empresarials de la ciutat, “revisar noves oportunitats per incentivar l’activitat econòmica que s’encamini a potenciar el dinamisme del municipi”.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *