El Consell Comarcal ha atorgat 16.549 beques menjador per aquest curs

El curs passat al Vallès Occidental es van sol•licitar 20.955 ajuts de menjador, un 12,3 per cent més que el curs anterior. Les concessions també s’han incrementat en un 7,7 per cent (1.507) i arriben a les 16.549 beques. Per contra les denegacions d’ajuts al menjador han disminuït en els darrers quatre cursos. Són dades de l’Observatori del Vallès Occidental en un dens informe anual sobre els ajuts individuals de menjador. Un estudi que mostra una radiografia de les característiques dels infants i de les seves famílies, a partir de la informació dels Serveis Socials del Consell Comarcal.

Gairebé el 66 per cent de les beques (65,8 %) es van atorgar a alumnes de Primària, mentre que un 28,3 per cent van ser per al tram d’Infantil. Els ajuts pels alumnes de Secundària només representen un 5,9 per cent del total, tenint en compte que la majoria de centres de Secundària de la comarca no disposen de menjador i per tant molts alumnes d’aquest cicle no poden accedir als ajuts. Les concessions a les famílies nombroses han augmentat tot i que la principal receptora de les beques menjador són el d’una família estàndard formada per quatre membres.

La renda mitjana d’aquestes famílies està per sota del llindar de la pobresa que marca l’IDESCAT, a partir d’una renda d’uns 12.500 euros l’any segons diversos barems. Es dóna la circumstància que a algunes famílies se’ls hi denega l’ajut perquè superen per poc la renda mínima. En resum només un municipi de la comarca supera el 25 per cent la taxa d’incidència a Infantil i Primària conjuntament, tres municipis superen el 20 per cent i dues poblacions estan per damunt del 15 per cent d’incidència, unes taxes similars al curs anterior.

Segons els informes dels Serveis Socials més d’un 25 per cent dels alumnes receptors de beques menjador tenen hàbits d’alimentació irregulars o inadequats. Un dels objectius del programa d’ajuts del Consell Comarcal és el de millorar aquesta regularitat i els hàbits alimentaris de l’alumnat.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *