La UPC lidera un projecte per millorar el tractament de les aigües residuals industrials
La UPC està treballant per millorar el tractament i la reutilització de les aigües residuals industrials, concretament dels sectors paperer, químic i adober. Ho fa amb la col•laboració de l’Institut d’Investigació Tèxtil i Cooperació, l’INTEXTER i un centre de recerca de la pròpia Politècnica (Motion Control and Insdustrial Aplicactions). El sistema que es vol aplicar és el de l’electro-depuració, perquè els efluents de la indústria paperera, química i adobera són difícils de tractar amb els sistemes convencionals: tenen una alta càrrega orgànica, alta salinitat i la presència de compostos orgànics no biodegradables.
El projecte ELDE, que és com s’anomena, se centrarà en crear dues plantes pilot basades en aquestes tecnologies que aconsegueixin una reducció significativa de la contaminació de les aigües. Ho farà, a més, utilitzant energies renovables. Per últim, ELDE avaluarà la reutilització dels efluents tractats i estudiarà els impactes d’aquests processos de depuració, per al final determinar la viabilitat mediambiental, tècnica i econòmica.
D’altra banda l’INTEXTER també participa en el projecte REGIREU, que pretén millorar la regeneració d’aigües residuals per a la seva reutilització. De fet, aquest projecte ja ha dissenyat i constituït una planta pilot que, amb la combinació de dues tecnologies, ha aconseguit obtenir un efluent d’alta qualitat i poc contaminat, i que es pot reutilitzar en la tintura tèxtil. Tots dos projectes compten amb un pressupost de més de quatre milions d’euros.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!