FGC inclou a la seva app un mecanisme per alertar de situacions de violència masclista

L’aplicació per a mòbils de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) inclou a partir d’ara l’opció de poder alertar a través d’aquesta app de possibles actituds de violència masclista que es duguin a terme als trens i a les estacions d’FGC.

Amb aquesta nova funcionalitat, les persones usuàries que pateixin o presenciïn aquest tipus d’actituds podran alertar directament al Centre de Comandament Integrat d’FGC, indicant el número de tren o l’estació on es troben, per tal que es gestioni la incidència de manera immediata, s’asseguri una ràpida atenció a la víctima dels fets i es garanteixi l’activació dels recursos de seguretat que disposa FGC i/o policials en cas que existeixi un risc per a les persones.

Aquesta actuació evidencia la voluntat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de desenvolupar accions que permetin que la ciutadania se senti el màxim d’inclosa i atesa possible en els espais d’actuació d’FGC. En aquest sentit, la companyia ha encetat un procés intern de revisió i reflexió profunda sobre la mobilitat amb perspectiva de gènere, un procés que ha de permetre a la companyia millorar les seves polítiques de mobilitat i aconseguir un model més inclusiu que tingui en compte la perspectiva de les dones i altres col·lectius.

D’altra banda, per tal d’aconseguir que els espais públics esdevinguin espais de tolerància zero envers aquestes pràctiques, FGC treballa en una campanya de comunicació amb missatges dirigits a les dones en clau d’apoderament i als homes en clau d’interpel·lació directa. Per a Ferrocarrils és primordial poder donar resposta a aquestes situacions, transmetent valors i prenent part per tal de no donar espai a la impunitat.

La companyia està especialment compromesa en les polítiques d’igualtat de gènere. En aquest sentit, FGC ha aprovat recentment el segon Pla d’Igualtat de dones i homes a FGC que inclou un conjunt de mesures que han de servir per assolir la igualtat de tracte i d’oportunitats a l’organització, eliminant qualsevol tipus de discriminació per raó de sexe. Amb una vigència de fins a l’any 2022, el Pla s’estructura en nou objectius estratègics, dels quals es desprenen 18 objectius operatius i 68 accions o projectes a posar en marxa. En el marc d’aquest pla FGC ha signat un conveni de col·laboració amb l’Observatori Dona Empresa i Economia de La Cambra de Comerç de Barcelona.

El dia 25 de novembre es commemora el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. FGC se sumarà als actes organitzats en motiu d’aquesta celebració il·luminant les voltes de l’estació de Pl. Catalunya de color rosa.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *