Terrassa té un creixement natural de la població d’un 2,79 per cent i supera la mitjana catalana
Terrassa té una taxa de creixement natural de la població del 2,79 per cent i supera en escreix la mitjana catalana que és del 0,8 per cent. Segons un estudi fet per municipis de la Diputació, Terrassa té una natalitat baixa amb un índex que marca el 10,7 per cent, lleugerament superior a la mitjana. La taxa d’envelliment és del 16,5 per cent similar a la catalana. L’esperança de vida se situa ara a Terrassa en els 83,37 anys, 2,2 anys més que ara fa una dècada. Aquestes dades, permeten a l’administració preveure pels pròxims anys els efectes econòmics, socials i polítics d’aquestes xifres en la població i buscar solucions, una de les quals passa per incorporar més immigració en el mercat de treball per mantenir l’actual creixement. L’estudi que també contempla altres variables com els accidents de trànsit s’ha presentat aquest dimecres en el Consell Municipal de Salut.
En el Consell també s’ha donat a conèixer la unió de tres entitats de defensa de malalties minoritàries. Les associacions són: Cors lluitadors de Duchenne, El sueño de Aaron en contra l’atròfia muscular espinar, i Max i Aleix tots contra la Histiocitosis. “Unidos por ellos” és el nom que ara agrupa les tres entitats que veuen en la unitat més possibilitats per defensar la investigació de les anomenades malalties rares.
El Consell també ha servit per constatar la distància que separa els hospitals i els CAP’s, de les entitats d’afectats de la sanitat pública, pel què fa a les xifres de les llistes d’espera i l’atenció primària. Representants del Consorci Sanitari i de Mútua han admès que és innacceptable l’espera de gairebé 40 dies per al metge de capçalera, però han rebutjat d’altres xifres d’espera, després de la darrera actualització del passat mes de setembre.
Finalment la setmana que ve l’Ajuntament enceterà una campanya per reduir el consum d’alcohol entre la població. Una promoció que a banda de tallers i activitats comptarà amb un parell de conferències per reflexionar sobre el model social de consum d’alcohol i els seus efectes en la salut.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!