La taxa d’atur comarcal és més baixa que a l’inici de la crisi però els contractes són més precaris
Amb 15.500 aturats menys, l’atur a la comarca a finals d’any era del 12,1 per cent més d’un punt per sota de l’inici de la crisi. La desocupació segueix la tendència a la baixa iniciada al 2014 però des d’aleshores la població aturada s’envelleix i la contractació és cada cop més temporal.
Segons l’Observatori Comarcal del Vallès Occidental, en tot el 2017 s’han autoritzat 31 expedients de regulació d’ocupació que han afectat 362 treballadors. Tres quartes parts són en la indústria i la resta entre els serveis i la construcció.
El quart trimestre de l’any es van formalitzar 85.600 contractes, un 6 per cent més que l’any anterior. És la xifra més alta en un trimestre dels darrers deu anys. Amb tot es manté la tendència a la temporalitat i només un 13,4 per cent dels nous contractes són indefinits. D’aquests, gairebé la meitat són de menys d’un mes i un 30 per cent de durada indeterminada. Només 5 de cada 100 contractes temporals tenen una durada superior als dos anys. Des del Consell Comarcal s’alerta que la millora en l’ocupació no va lligada a una millora social.
Entre un 11 i un 12 per cent dels assalariats, empreses i autònoms de Catalunya treballen al Vallès Occidental. Aquesta aportació es especialment significativa en el sector indústria, on supera el 17 per cent. El gruix del teixit productiu a la comarca, però, se l’emporta el sector serveis amb més del 70 per cent dels assalariats. La indústria només representa la quarta part dels empleats i la construcció no arriba al 5 per cent.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!