Ja està en marxa la licitació d’instal·lacions fotovoltaiques en sis equipaments de la ciutat
La instal·lació de plaques fotovoltaiques en sis equipaments municipals ja està en marxa. En les darreres setmanes s’han aprovat els respectius projectes executius i la seva licitació és imminent, en algun cas fins i tot ja publicada.
Són a l’Àrea Olímpica, a l’Arxiu Comarcal, als poliesportius de La Maurina, Sant Llorenç i Can Parellada i a l’Antic Ajuntament. Tots seran finançats amb fons europeus, els cinc primers a través de la Diputació i el darrer del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.
El cost total de licitació supera el milió i mig i només un deu per cent, 145.000 euros, anirà a càrrec de l’Ajuntament, la resta és subvencionada. L’ajuda per la Casa de l’Esport està inclosa en una de global demanada per la seva rehabilitació.
Les més de 1.800 plaques de les sis instal·lacions sumaran una potència nominal de 700 kilowatts i produiran 1,1 milions de kilowatts hora, com el consum mitjà de 350 habitatges. Estalviaran 532 tones de diòxid de carboni, equivalents a 27.000 arbres o a la demanda d’oxigen de 1.200 persones.
Un cop s’adjudiquin les obres, previsiblement abans d’acabar l’any, aquestes tindran un termini d’execució d’entre tres i quatre mesos. La instal·lació de l’Arxiu Comarcal ha d’estar enllestida abans del 30 de juny de l’any que ve i la del poliesportiu de La Maurina, tres mesos després. Les altres quatre s’han de posar en marxa abans del 31 de desembre de 2024.
Els projectes, un a un
El projecte de més envergadura, de gairebé 590.000 euros, serà a les instal·lacions del Club Natació. Sobre diferents sostres del complex esportiu es muntaran 1.031 plaques que generaran cada any 600.000 kilowatts.
La teulada de l’Arxiu Comarcal es cobrirà amb 252 plaques que, amb un pressupost de 155.000 euros, produiran una energia de 153.000 kilowatts. També se’n posaran als poliesportius de La Maurina, Can Parellada i Sant Llorenç. Els tres tindran unes instal·lacions gairebé calcades, d’entre 150 i 160 plaques i un import de licitació d’uns 230.000 euros cadascuna.
Finalment, el projecte fotovoltaic més petit és per l’Antic Ajuntament. En aquest cas, però, la instal·lació no es farà a l’immoble, que està protegit, sinó a l’edifici municipal del carrer Pantà. Posar-hi 60 plaques costara 90.000 euros.
En cinc de les sis casos, les instal·lacions fotovoltaiques generaran prou energia per abastir l’equipament. L’excepció és l’Àrea Olímpica, on les plaques produiran només una cinquena part del seu consum.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!