Cecot demana celeritat en la resolució dels fons Next Generation per als projectes estratègics ja presentats

El ministeri d’Economia ha limitat el nombre de projectes que poden presentar les CCAA amb finançament Next Generation, als dos o tres que cada una d’elles consideri més importants per a la transformació de l’economia. Tanmateix, la Generalitat de Catalunya ha presentat 12 dels 27 projectes estratègics, que va definir el mes de juliol de 2020, en base a tres blocs estratègics i amb un valor d’inversió per desenvolupar aquests projectes de 2.000M€. Aquest import és un 4,5% dels prop de 47.000 milions que Espanya rebrà dels Next Generation. “Tenint en compte criteris com el pes de Catalunya en el PIB d’Espanya o la població, el percentatge torna a quedar lluny de ser proporcional a la capacitat generadora de Catalunya”, comenta Oriol Alba, secretari general de la Cecot.

La patronal catalana Cecot insisteix a la Ministra Nadia Calviño la necessitat d’augmentar la capacitat de gestió de les comunitats autònomes en la definició i adaptació dels criteris de les convocatòries dels fons europeus per poder impulsar projectes orientats a cobrir necessitats estratègiques per a cada territori.

«La majoria es decideix i gestiona de forma centralitzada i harmonitzada des de l’Executiu central, amb el que a finals del 2021 ja vam lamentar públicament que ens podíem oblidar dels projectes que van ser considerats estratègics a Catalunya per part de la Generalitat i de les organitzacions empresarials i socials que els es van definir perquè qualsevol gestió relativa a PERTE’s (projectes estratègics) i adjudicacions directes, requeria per part de les empreses i entitats proposants realitzar la tramitació directament a Madrid”, ha expressat la patronal en un comunicat.

La Cecot ha anat traslladant al Govern ‘projectes pensats i adaptats a les casuístiques del territori i amb impacte directe i positiu sobre aquest, fruit del treball conjunt d’empreses, agents econòmics i socials‘.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *