La meitat dels immobles d’ús residencial de Terrassa té més de quaranta anys
Un 48 per cent dels immobles d’ús residencial que hi ha a Terrassa té més de quaranta anys segons l’Informe Anual de l’Habitatge al Vallès Occidental que publica l’Observatori del Consell Comarcal. La mitjana comarcal és molt similar, del 47 per cent. Badia és un cas anòmal amb un 99 per cent dels habitatges construïts abans de 1981 i, per tant, amb molta necessitat de rehabilitació.
A distància Sabadell té un 59 per cent d’habitatge envellit, força més que a Terrassa. A l’altre extrem hi ha Sant Quirze, on menys d’un 20 per cent dels habitatges té més de quaranta anys, i Barberà. Vuit municipis tenen menys d’un 30 per cent d’habitatge vell.
Un de cada deu habitatges de la comarca es va construir després de la crisi del 2008 i té menys de 15 anys. També un de cada deu és anterior a 1960 i un 1,4 per cent és del segle XIX.
L’antiguitat dels habitatges té relació amb el nivell de renda. Les persones de renda més baixa viuen en habitatges més antics que no pas nous. La proporció es va invertint a mesura que augmenta el nivell de renda.
Un terç dels habitatges tenen l’etiqueta energètica
Tots els edificis construïts a partir del 2007 i, des del 2013, els habitatges que es comprin o lloguin han de tenir un certificat d’eficiència energètica, una etiqueta que els classifica amb una lletra, de la A pels més eficients, a la F pels menys.
A final de 2022 només comptaven amb el certificat energètic un 35,5 per cent dels habitatges de Terrassa, una proporció lleugerament superior a la mitjana comarcal, del 33,8 per cent. A Sant Cugat i Matadepera quatre de cada deu habitatges tenen l’etiqueta mentre que a Gallifa només el 13 per cent.
De mitjana sis de cada deu certificats tenen la lletra E, la qualificació mitjana i una quarta part estan per sota d’aquest estàndard. Un quinze per cent la tenen alta, lletres C i D i només una mica més del 3 per cent molta alta, lletres A i B.
A Rellinars i Vacarisses més de la meitat dels habitatges són de certificació baixa. En canvi a Polinyà, Sant Quirze i Sant Cugat aquest percentatge no arriba al 20 per cent. Terrassa i Sabadell estan al 25 per cent, com la mitjana comarcal.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!