La CECOT impulsa Healthcare Vallès, un programa de foment d’startups en l’àmbit de la salut
La Cecot presenta el programa Healthcare Vallès en la primera jornada de trobada de les acceleradores que conformen el programa Primer 2023. Aquest programa, impulsat pel Departament d’Empresa i Treball, vol estendre a tot Catalunya l’efecte de hub tecnològic de Barcelona de concentració d’empreses emergents (startups), i amb aquesta voluntat, promou i incentiva la participació d’entitats representatives de tot el territori, per aconseguir un creixement més sostenible i sense desigualtats territorials.
L’edició del Primer d’enguany avala l’interès i necessitats del programa ja que ha incrementat considerablement la participació respecte l’any 2022. En el marc de la sessió de presentació, la Generalitat de Catalunya ha comparat les dades de les dues darreres edicions: mentre que al 2022 hi van participar 15 preacceleradores, enguany hi participaran 29.
A més la Generalitat ha fet públic que al 2022 hi van participar un total de 29 entitats, es va comptar amb 250 participants i el programa va tenir presència a 7 comarques. Al 2023 s’espera la participació d’un total 42 entitats preacceleradores, s’esperen 470 projectes i es tindrà presència a 21 comarques.
Laura Sallent, directora del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de la Cecot, i Judit Pañella, project manager del programa, han estat les encarregades de presentar i donar a conèixer el Healthcare Vallès a la resta d’entitats participants del Primer 2023. “El Healthcare Vallès està orientat a emprenedors i emprenedores amb idees o projectes startups del sector de la salut que vulguin portar la seva iniciativa al següent nivell”, ha exposant Sallent.
El programa ofereix un itinerari formatiu relacionat amb el model de negoci, estratègia, vendes, màrqueting i gestió econòmic-financera, especialitzada en l’àmbit sanitari, i inclou la possibilitat de mantenir contacte amb les empreses consolidades de l’ecosistema sanitari del Vallès. Segons Pañella, “el programa persegueix un triple objectiu: incentivar l’emprenedoria disruptiva al sector healthcare; fer-ho en un territori, el Vallès, que disposa d’una àmplia varietat de serveis relacionats amb l’àmbit de la salut, tot potenciant el hub sanitari al territori; i fomentar la creació de sinergies entre les empreses consolidades i noves iniciatives startup”.
“Ja podem dir que el programa Healthcare Vallès, la preaccelereadora del sector salut de la Cecot, arrencarà la seva primera edició amb 15 startups participants, el pròxim 19 de setembre, amb les activitats formatives i de mentoria”, ha anunciat Laura Sallent davant la resta d’entitats participants, i ha afegit que “al programa hi col·laboren empreses de l’ecosistema healthcare del Vallès tals com la Mútua de Terrassa, el Consorci Sanitari de Terrassa, Vítaly, Moehs Ibèrica, BBraun i Egarsat a qui agraïm l’interès i la seva implicació”.
Les startups participants podran mantenir contacte amb aquestes empreses, rebent feedback de les mateixes i generant possibles sinèrgies entre les empreses consolidades i els emprenedors que inicien nous projectes. Al llarg de la jornada s’han compartit els objectius i detalls del programa Primer, i les entitats que oferiran el servei de preacceleració han tingut l’oportunitat de conèixer-se i intercanviar experiències en la captació i implementació del programa.
També ha servit per intercanviar impressions i característiques dels projectes participants de cada acceleradora, així com per crear vincles i possibilitats de col·laboració. A la jornada també han participat tres emprenedors de startups beneficiàries d’edicions anteriors: Sami Aleymi, emprenedor de V- Trust, Victor Cuadrat, de Iknyte i Anna Llorella, de Sweanty, que han pogut compartir la seva experiència al programa amb les preacceleradores assistents, així com la seva trajectòria posterior.
Així mateix també han intervingut tres entitats que han format part d’edicions anteriors, i que han pogut compartir les seves experiències i oportunitats de millora. Així, Anna Pajarón, de la Cambra de Comerç de Terrassa, ha afirmat que “el programa Primer permet fer una preacceleració estructurada, agrupar els projectes i que s’ajudin entre ells.
El resultat en edicions anteriors ha estat un èxit per la participació de projectes i els resultats assolits”. Xavier Faura, de Indescat, entitat que participa per quart any consecutiu, ha destacat que el programa “ha anat virant, ja que en edicions anteriors es feia més formació i menys tutoria, però a mesura que han anat avançant en el projecte, s’ha vist que és més adequat disposar de més flexibilitat entre la mentoria i la formació”.
Karina Rodríguez, de StartUB!, posa el focus en la formació i afirma que “moltes startups deien a l’inici que la formació semblava molt extensa, però que tots els participants van veure la seva utilitat de seguida i van participar a totes les sessions”. La jornada ha estat clausurada per M. Àngels Pla, cap del Servei d’Emprenedoria de la Direcció General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria de la Generalitat, qui ha agraït a totes les entitats la seva implicació en l’edició d’enguany i les ha emplaçat a pròximes trobades abans de finals d’any. El programa Healthcare Vallès és una iniciativa de Cecot i està subvencionat pel Departament d’Empresa i Treball, amb el cofinançament del Fons Social Europeu Plus.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!