Llogar un pis a Terrassa costa 664 euros al mes de mitjana

Puja el preu del lloguer a Terrassa. De mitjana, llogar un habitatge a la ciutat costa 664,21 euros al mes, un 8,21 per cent més que l’any passat i un 5,31 per cent més que l’últim trimestre. Són dades de l’últim informe de la Cambra de la Propietat Urbana de Terrassa i comarca.

El preu del lloguer a la ciutat continua per sota la mitjana catalana, que és de 805 euros al mes, tot i ser una de les poblacions de Catalunya on es concentra més pressió sobre la demanda, tant de lloguer com de compra. L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Sabadell o Mataró són d’altres municipis que es troben en una situació semblant, amb molta demanda. Segons la Cambra, però, Terrassa continua per sota la mitjana en tenir més disponibilitat d’habitatges, tant en lloguer com en compra. A més, diuen, que la ciutat encara té molt sòl disponible per fer noves promocions i això afavoreix que els preus no es disparin.

L’entitat afegeix que l’obligació de destinar el 30% de les noves construcions a habitatge protegit ja ha tingut conseqüències en la petició de llicències d’edificació. Alhora, la Cambra de la Propietat diu que els processos constructius estan parats per les incerteses actuals per l’increment de preus, la manca de materials, l’evolució de la inflació i els efectes de la guerra d’Ucraïna.

Pel que fa al nombre de contractes, en la variació interanual, a Terrassa hi ha hagut un augment (2,86%), així com a Rubí (1,98 %), Sant Cugat del Vallès (1,40%) i Sabadell (7,41%). En canvi, a Barcelona hi ha hagut una disminució (-16,88%). En el conjunt de Catalunya, el nombre de contractes nous ha estat de 37.992, és a dir, un 7,19 % més baix que al mateix període de l’any passat. Terrassa, és la ciutat on se n’han formalitzat més, després de Barcelona. Aquesta davallada en la contractació a Barcelona, a criteri del serveis de la Cambra, és conseqüència de l’aplicació de la llei de contenció de rendes.

Segons la Cambra, caldrà veure com afecta també sobre la voluntat de llogar la limitació de l’actualització dels lloguers al 2%.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *