Els veïns d’Arquimedes i Galileu insisteixen en agilitzar la reducció del trànsit

La futura pacificació dels carrers Arquimedes i Galileu podria anar al ple de novembre. La plataforma que denuncia l’alt volum de trànsit en aquests dos carrers s’ha reunit aquest dilluns amb la regidora Lluïsa Melgares i l’equip tècnic de Mobilitat. Del govern ha arrancat el compromís que el 2023 sigui un any de canvis en aquestes vies, que suporten entre 9.000 i 11.000 vehicles diaris.

Salvem Arquimedes i Galileu comparteix amb el govern l’objectiu de limitar el trànsit als vehicles que els fan servir com a carrers de pas travessant-los de punta a punta. Difereix, però, del calendari plantejat molt, més espaiat.

Per l’any vinent es preveuen actuacions tàctiques com l’ampliació de l’espai pel vianant i l’eliminació de pilones a les voreres. També la posada en marxa d’una aplicació per gestionar les zones de càrrega i descàrrega, campanyes informatives i s’instal·laran les càmeres, entre d’altres mesures. Aquestes, però, no sancionaran els vehicles no autoritzats fins al 2024.

Segons la plataforma només s’ha posat en marxa una de les mesures acordades a la darrera reunió: la instal·lació de senyals verticals recomanant les rondes com a alternativa al trànsit de pas. Properament es posaran pals al carrer Galileu, a l’alçada de la plaça del Progrés, per evitar l’habitual parada de vehicles i camions sobre la vorera.

Finalment no es pintarà el terra com als accessos a les àrees de vianants. Queda també descartada l’obertura del carrer Columel·la com a via d’evacuació directa cap a la Rambla pels vehicles que surten de l’aparcament del Progrés. L’oposició frontal dels veïns i el poc volum de trànsit que es trauria al carrer Arquimedes han fet caure la mesura.

El 21 de novembre els veïns d’Arquimedes i Galileu es reuniran per valorar la situació actual i estudiar possibles mobilitzacions. Fa uns mesos ja van instal·lar pancartes en finestres i balcons denunciant l’excés de trànsit que pateixen els carrers.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *