L’ús regulat de la Rambla entra en l’equació per disminuir el trànsit a Arquimedes i Galileu
El govern municipal té sobre la taula diverses alternatives per solucionar els problemes de trànsit als carrers Arquimedes i Galileu. No hi ha res decidit i ara cal estudiar les propostes rebudes.
Un estudi encarregat per la Diputació proposava dues alternatives per restringir el trànsit de pas per aquests carrers. D’una banda fer-ho per càmeres, una opció que queda descartada per dificultats tècniques i no semblar del tot efectiva. De l’altra, el tall dels dos carrers entre Volta i Pare Llaurador. Aquesta opció tallaria en sec el flux continu de vehicles, que optarien per recorreguts alternatius com l’avinguda Àngels Sallent i la Ronda de Ponent. No tindria però, el vistiplau convençut dels comerciants.
A banda, l’Ajuntament planteja altres propostes que considera menys dràstiques, sense haver de tallar cap tram, però que passen per una variable que fins ara no es contemplava: la Rambla.
La proposta municipal que ha causat més controvèrsia és la de permetre el trànsit per la Rambla, de moment només de baixada, entre les 7 i les 9 del matí, quan hi ha poca circulació d’autobusos. Així mateix planteja permetre els usuaris dels aparcaments del Raval i del Progrés circular per la Rambla i el carrer Columel·la.
Una altra proposta és que la distribució de mercaderies es faci en carrers perpendiculars com Ireneu, Doctor Ullés o Torrella, amb sortida permesa per la Rambla. També obre la porta a fer servir aquesta via l’accedir als aparcaments particulars de l’illa de vianants. Ara només es permet per accedir als públics.
I com ja va anunciar l’Ajuntament, revertir l’urbanisme tàctic d’Arquimedes i Galileu ampliant voreres i fer plataforma plana a la zona de la plaça del Progrés.
Amb les propostes de la Diputació, veïns i comerciants, Servei de Mobilitat i entitats que vetllen per l’accessibilitat, el govern haurà de buscar el màxim consens per determinar quina o quines mesures acaba aplicant per baixar el trànsit d’Arquimedes i Galileu.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!