La borsa de treball Cecot incrementa les ofertes de feina un 10% durant el segon trimestre de 2022

La borsa de treball Cecot ha vist incrementades les ofertes de feina per part de les empreses en un 10% durant el segon trimestre del 2022, coincidint així amb les bones xifres d’atur i ocupació catalanes. A més, l’informe detalla el notable impuls del contracte indefinit, ja que aquest tipus representa el 53% de les relacions contractuals gestionades per la borsa.

L’Àrea d’Administració se situa al capdavant (25% de les ofertes gestionades) com a generadora d’ocupació del mercat, però seguida de molt a prop per les ofertes dins l’Àrea Industrial (24%). Les ocupacions més sol·licitades són les de tècnics i auxiliars d’administració, professionals del manteniment industrial, electromecànics, electricistes industrials, comercials, tècnics de producció i mossos de magatzem.

El 52% de demandants de feina durant el segon trimestre de 2022 han estat dones i el 48% homes. També cal destacar que el grup d’edat majoritari en les sol·licituds de la borsa al llarg d’aquest període són els joves d’entre 16 i 29 anys i persones amb estudis terciaris (40%). Malgrat aquest darrer punt, les demandes de treballadors amb formació terciària decreixen un 18% respecte del segon trimestre de l’any 2021.

Alta ocupació
L’augment de l’oferta de la borsa coincideix amb les xifres rècord d’ocupació catalanes amb 3,5 milions d’ocupats i una taxa d’atur inferior al 10%, uns indicadors que no s’assolien des de l’any 2008 segons dades de l’Enquesta de Població Activa (EPA) de l’Institut Nacional d’Estadística (INE). Aquest trimestre coincideix també amb l’entrada en vigor de la reforma laboral que destaca l’impuls de la població indefinida amb 120.400 assalariats.

La Borsa de Treball de la Cecot es consolida com a referent en l’ocupació del Vallès Occidental”, explica Pere Ejarque, responsable d’intermediació i orientació laboral de la Cecot. Ejarque també alerta de la manca de professionals en sectors industrials, «que dificulten enormement el relleu generacional en moltes empreses, especialment dels sectors tèxtil i mecànic”.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *