Humana recull 4 tones de roba usada a Terrassa durant el primer semestre de l’any
Humana ha recuperat 403 tones de tèxtil usat al Vallès Occidental durant el primer semestre de 2021, una mica per sota de les 412 tones del mateix període de l’any anterior.
Es tracta d’ 1,8 milions de peces de roba que seran reutilitzades o reciclades. Per municipis, l’entitat sense ànim de lucre ha recollit més roba a Sant Cugat del Vallès, amb 80,3 tones, Rubí (66 tones), Terrassa (4 tones) i Ullastrell (3,8 tones).
La gestió que fa Humana de la roba, implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabi en un abocador. El segon benefici és social: es genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials com ara programes de desenvolupament als països del Sud (projectes centrats en la formació de professors de primària, impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA).
El futur del sector de la recollida de roba està marcat, en primer lloc, per la nova Llei de Residus, que ha de ser aprovada al Congrés dels Diputats, que determina que tots els municipis hauran d’establir una recollida separada per al residu tèxtil abans del 2025. En segon lloc, Humana destaca que és fonamental augmentar el número de contenidors a l’espai públic per a facilitar-ne les donacions. En tercer lloc i en un horitzó a tres anys vista, els productors que comercialitzen articles tèxtils hauran d’assumir els costos i la gestió de residus que generen.
La principal destinació de la roba dipositada en els contenidors d’Humana és la planta de preparació per a la reutilització de l’Ametlla del Vallès (Vallès Oriental) i una petita part es ven a empreses de reutilització i reciclatge. Les peces tractades es destinen en un 54% a la reutilització (mitjançant les botigues de moda sostenible d’Humana o exportant-la a l’Àfrica), en un 37,5% es troba en un estat que no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge perquè elaborin altres productes, l’1,5% són residus impropis (plàstics, cartrons, altres) que es posa en mans de gestors autoritzats corresponents i el 7% no es pot reutilitzar ni reciclar ni valoritzar energèticament i s’envia a un centre de tractament de residus.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!