Dos instituts terrassencs participen en la Lliga de Debat de la Xarxa Vives, aquesta vegada en format virtual

Creixen i Nicolau Copèrnic són els dos centres de la ciutat que, juntament amb altres 8 del Barcelonès, el Vallès Occidental i el Maresme competeixen en la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats. Les fases classificatòries se celebren aquests dilluns i dimarts i, per primera vegada, en format virtual per adaptar-se al context actual.

Les universitats Abat Oliba CEU (UAO CEU) i l’Autònoma de Barcelona acullen les fases classificatòries. Els alumnes terrassencs debatran sobre si és compatible el creixement global de l’economia amb el respecta al medi ambient i ho faran dimarts, a la competició de la UAB.

L’equip guanyador a cada universitat participarà en una fase final, que es disputarà amb els equips classificats a altres 14 universitats del País Valencià, Catalunya i Andorra

Cada equip participant  realitzarà un total de 4 debats entorn al tema central de la competició. L’alumnat participant haurà de ser capaç de mostrar-se tant a favor com en contra del tema, atès que la posició que hauran de defensar canviarà en cada debat. Els debats tindran una durada de 16 minuts i es realitzaran en sales virtuals.

Cada universitat tindrà un equip guanyador i un/a alumne/a que serà nomenat/da millor orador/a. El jurat de la competició, format per professionals experts de diversos camps de coneixement, valorarà capacitats com el treball en equip, la solidesa de les argumentacions, la fluïdesa de les intervencions, la qualitat del discurs, així com aspectes formals de l’exposició i posada en escena.

Els equips guanyadors de la UAO CEU i la UAB representaran aquestes universitats en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives, que tindrà lloc del 13 al 23 d’abril i enfrontarà als 15 equips classificats a les fases locals prèvies organitzades per les 15 universitats participants.

Equip del Creixen Terrassa

Equip de l’Institut Nicolau Copèrnic

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *