L’Ajuntament de Terrassa impulsa un projecte per potenciar els aprenentatges fora de l’escola

L’Ajuntament de Terrassa, amb la col·laboració de l’Institut Jaume Cabré, ha posat en marxa el projecte “Passaport Edunauta”, dissenyat per la Fundació Bofill i la Cooperativa Més Educació. Aquesta iniciativa vol potenciar els aprenentatges en l’àmbit extracurricular, disminuir la segregació educativa i donar visibilitat a la xarxa que formen escoles, entitats i famílies.

En aquesta primera edició, els centres destinataris seran l’Escola Roser Capdevila, l’Escola Joan Marqués Casals, el Grup de Colònies Ca N’Anglada, l’Esplai La Fàbrica de Can Tusell i l’Esplai Tremola.

El projecte es basa en un passaport que es lliura a l’alumnat  per tal d’anar consignant les activitats i aprenentatges fetes al llarg del curs. Part de les activitats es poden fer a l’àmbit familiar (anar d’excursió, cuinar, cantar…) i d’altres les organitzaran diferents “destinacions d’aprenentatge”, entitats públiques o privades que es vulguin implicar en el projecte. En tots els casos, seran activitats puntuals, d’una sola sessió, i en tots els casos l’infant haurà d’identificar una competència que ha millorat fent l’activitat: la curiositat, la resolució de problemes, la creativitat, la comunicació, l’empatia, el treball en equip, la perseverança, la iniciativa o l’autoregulació.

Aquestes competències es presenten als infants com a “superpoders edunautes”, aprenentatges invisibles que molts cops passen inadvertits i que els infants podran capturar als passaports. D’aquesta manera, s’equiparen els aprenentatges que es fan a l’escola amb els de l’entorn. A final de curs està previst un acte de graduació per celebrar els aprenentatges fets.

Aquesta setmana, les escoles i esplais diaris participants presentaran el projecte a les famílies i lliuraran el passaport als 283 infants de fins a 12 anys que se’n beneficiaran. L’Institut Jaume Cabré, que comparteix edifici amb l’Escola Joan Marqués Casals, s’ha vinculat al projecte des de l’inici i organitzarà part de les activitats.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *