El govern endureix la lluita contra els edificis deixats i insta els propietaris a posar-los al mercat

El govern municipal s’ha posat ferm en la lluita contra la deixadesa dels edificis que no compleixen unes condicions mínimes de seguretat i salubritat, el què es coneix com a indisciplina urbanística. Poden ser façanes en mal estat, amb humitats en parets mitgeres, desaigües taponats o males olors que dificulten la convivència i poden arribar a posar en perill la integritat del vianant. Només un 15 per cent dels immobles en estat avançat de degradació són de particulars mentre que la immensa majoria, el 85 per cent, són d’entitats financeres, fons voltor i grans tenidors.

De gener a agost s’han obert 172 expedients per indisciplina urbanística, en línia amb el ritme de l’any passat. S’han girat 104 sancions, la meitat que en tot el 2019, però l’import total de les multes ja és superior: 203.000 euros en vuit mesos, el doble que en tot el 2018. El govern considera de màxima prioritat la lluita contra la indisciplina urbanística.

La normativa estableix un primer requeriment sense sanció per a què el propietari posi l’habitatge en condicions. A partir d’aquí ve un règim de multes coercitives que va a l’alça a mesura que avança el procediment. Com a exemple, un immoble que en tot l’anterior mandat va rebre una sola sanció de 500 euros, en aquest ja n’acumula nou que sumen 28.000 euros.

Si al final del recorregut coercitiu el propietari no ha arreglat l’immoble l’Ajuntament pot, amb l’autorització d’un jutge, fer les intervencions que consideri urgents i repercutir després el cost al propietari.

Amb aquesta política tan ferma, el govern vol forçar els grans tenidors a posar al mercat els pisos que tenen buits i evitar que s’iniciïn grans promocions immobiliàries.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *