L’atur torna a baixar i compensa l’increment de l’agost
L’atur a Terrassa torna a baixar després de l’increment de l’agost. A 30 de setembre la ciutat tenia 16.568 persones sense feina. Són 432 menys que el mes anterior, un descens del 2,5 per cent. La taxa d’atur local és ara del 14,83 per cent. En els darrers dotze mesos la desocupació a Terrassa ha pujat en 2.529 persones, un 18 per cent.
Al Vallès Occidental la baixada de l’atur al setembre és d’un 2,4 per cent, amb 60.103 desocupats, 1.457 menys que a l’agost. La taxa d’atur comarcal és del 13,57 per cent. En un any l’atur ha pujat un 21,7 per cent, 10.706 persones.
La desocupació ha baixat en tots els municipis de la comarca, excepte a Rellinars, amb dues persones més sense feina. A Sabadell ha baixat en 256 persones, força menys que a Terrassa. A Rubí, Sant Cugat i Montcada el descens en el nombre d’aturats també supera el centenar.
Catalunya també ha registrat menys atur al setembre. Concretament el mes es va tancar amb 478.201 persones desocupades, 2.441 menys que a l’agost, un descens del 0,5 per cent.
Valoració de la Cecot
La Cecot valora amb prudència aquestes dades com a positives per la reducció generalitzada en l’increment d’atur i per l’increment de nous afiliats a la Seguretat Social a tot l’Estat. La patronal, però, alerta que costarà recuperar les dades de creació d’ocupació d’abans de la pandèmia. També lamenta que el ritme de sortida dels ERTO per part de les plantilles s’ha vist alentit per una ralentització de l’economia, sobretot al turisme. La Cecot insisteix que calen els canvis estructurals vinculats a fons europeus per impulsar un nou model econòmic que garanteixi una ocupació estable i de qualitat.
Tot i aplaudir l’ajornament dels ERTO aprovat aquesta setmana la patronal vallesana demana al govern espanyol que els prorrogui fins a finals de 2021. També que s’adoptin mesures per evitar noves restriccions a l’activitat econòmica, suprimir les prohibicions i limitacions a la capacitat de gestionar els recursos humans per part de les empreses i reduir els costos laborals.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!