Els acomiadaments per la Covid-19 fan disparar l’atur un 12 per cent, l’increment mensual més alt

Amb l’estat d’alarma pel coronavirus i centenars d’empreses de la comarca amb Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació era més que previsible un increment sense precedents en les xifres de l’atur.

A Terrassa, el mes d’abril es tanca amb un increment de 1.787 persones. És el més alt que s’ha registrat mai en un sol mes. Suposa una puja en el col·lectiu de desocupats d’un 12,1 per cent. La taxa d’atur puja un punt i mig, fins al 14,83 per cent. Fins ara l’increment mensual més alt havia tingut lloc a l’agost de 2009 amb 1.181 nous aturats.

Respecte a la situació de fa un any, el nombre de desocupats puja en 2.365 persones, un 16,6 per cent.

Pel què fa a la comarca, l’abril es tanca amb 6.468 aturats més, un 12,3 per cent. Ara hi ha 59.148 persones sense feina i una taxa d’atur del 13,35 per cent. En els darrers dotze mesos el Vallès Occidental ha vist com la bossa de desocupats s’incrementava en 9.502 persones, un 19,1 per cent.

Tots els municipis de la comarca han vist incrementat l’atur, amb percentatges que van de menys del 10 per cent a Matadepera, Sant Llorenç Savall, Badia i Ullastrell a més del 15 per cent a Castellbisbal, Rellinars i Polinyà. A Gallifa, amb molt poca població, ha pujat en 3 persones, un 43 per cent, fora del gràfic. A Sabadell l’atur s’ha incrementat en 1.583 persones, un 12,3 per cent.

A Catalunya, l’atur mensual s’ha incrementat en un percentatge similar, un 12,2 per cent. Ara hi ha 467.810 persones sense feina, 50.763 més que al març.

Davant d’aquestes dades la Cecot demana al govern espanyol que mantingui l’ampliació dels Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació de força major i els exoneri de les quotes a la Seguretat Social.

La patronal  insisteix que administració, patronals i sindicats pensin en mesures i polítiques d’ocupació com l’extensió del teletreball i defineixin els sectors que requeriran de professionals en un futur immediat.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *