Eines per afavorir el teletreball davant la crisi del coronavirus
La crisi generada pel coronavirus ha alterat també la manera de treballar de moltes empreses. Així, el teletreball s’ha convertit en una de les principals alternatives per no aturar l’activitat productiva de totes aquelles companyies que poden organitzar part de les seves tasques a distància. A través d’aquest sistema bona part de la plantilla pot treballar des de casa, sense la necessitat d’haver d’assistir al seu lloc de feina habitual. D’aquesta manera, s’evita que una part de la població ocupada comparteixi espais comuns, disminuint així les possibilitats de contagi del COVID-19.
En aquest aspecte, el terrassenc Santi Rius, assessor de màrqueting de la patronal vallesana Cecot i director de Creat360, exposa algunes eines que poden resultar útils per a totes aquelles persones que practiquin el teletreball, ja sigui durant aquests dies de crisi o bé en futures ocasions. Santi Rius assenyala la necessitat de preparar-se pels teletreballs davant la necessitat de les empreses d’evitar situacions de risc dels seus treballadors en els desplaçaments o en el contacte directe a l’oficina.
Conscient de que molta gent haurà de començar a desenvolupar la seva feina des de casa i el teletreball serà una de les solucions, Rius exposa una sèrie d’eines que poden ajudar a fer més efectiva aquesta tasca:
– SLACK és una eina de comunicació en equip que permet disposar d’un sistema de correu electrònic segur entre els membres d’una mateixa companyia amb la possibilitat de crear diferents canals que podem agrupar per temàtiques, clients o projectes.
– ZOOM és una app de videoconferència que permet crear sales virtuals per reunions distribuïdes de fins a 100 persones.
– MEET és una utilitat que s’integra amb el Google Calendar i permet fer reunions informals de fins a 10 persones.
– DRIVE és la utilitat de Google que ofereix una gran capacitat d’emmagatzematge cloud i ens permet poder organitzar de forma senzilla tot el nostre treball. L’alternativa de Microsoft és ONDRIVE i també es pot fer servir el DROPBOX.
– MIRO permet treballar amb una gran pissarra virtual i moure informació en temps real amb diferents usuaris connectats.
– WITEBOARD és una altra pissarra virtual, en aquest cas de Microsoft, de col·laboració entre equips de treball.
– TRELLO és una utilitat que permet el treball de diferents grups amb taulers virtuals o llistes i administrat de forma col·laborativa.
– MENTIMETER és una eina per crear presentacions interactives, workshops i reunions virtuals.
– DOODLE és una aplicació per posar-nos d’acord per fixar una data entre diverses persones.
– LOOMIO és una utilitat de software lliure que ens pot ajudar a prendre decisions de forma col·lectiva sense necessitat de reunir-nos.
– KAHOOT és una eina de formació que permet realitzar una classe virtual de forma lúdica. Interesant per desenvolupar e-learning.
– FERIAS360 és un servei per crear una Fira Virtual. Una alternativa és DR ARROBA.
– NUBELO també anomenat FREELANCER és tota una plataforma per afavorir el teletreball i posar en contacte freelancers entre ells mitjançant una gran base de dades de contactes.
Segons afirma Santi Rius, assessor de màrqueting digital de la Cecot, “la societat en la que vivim està dominada per les noves tecnologies i aquestes marquen els pols a la societat i són qui la fa evolucionar. Tot això comporta un canvi en el concepte tradicional del treball i els seus valors i fa que el teletreball sorgeixi com una nova forma i un nou condicionant del comportament humà i social». L’emprenedor terrassenc afegeix que «el teletreball l’hem d’entendre com una conseqüència d’aquests canvis socials i com una evolució de les noves tecnologies i de la comunicació en general: els valors canvien i els conceptes també”.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!