362 dones ateses per violència masclista a Terrassa de gener a octubre

Aquest 2019, dues terrassenques han mort a mans de les seves parelles o exparelles i una altra dona, a Castellbisbal. Aquests feminicidis són les situacions més extremes i la punta d’un gran iceberg. Perquè moltes altres dones pateixen diferents tipus de violència.

El Servei d’Informació i Atenció a la Dona ha atès en el que portem d’any, 744 dones. No són únicament terrassenques en situació de violència. També aquelles que necessiten consultar temes relacionats en l’àmbit del dret civil, penal o de família, formació o orientació laboral i psicològica.

D’aquest total, gairebé la meitat (el 48,7%) han patit una situació de violència. Són 362. Aquest percentatge és molt similar al d’anys anteriors i es manté estable des de fa gairebé una dècada. La gran majoria de les terrassenques pateixen aquestes situacions de violència dins de l’àmbit de la parella, el 80%.

Sobre aquestes 362 dones víctimes d’alguna forma de violència, la sexual és la més minoritària (representa un 2% del total de les agressions) però és la més denunciada (el 80% de les dones que la pateixen, ho fan). En canvi, la violència psicològica és la més representada (el 63% de les agressions) però només es denunciada en el 25% dels casos.

Aquest 2019 ha entrat en funcionament el Servei d’Atenció a Menors i Noies Joves, un servei que presta atenció psicològica individual i personalitzada a menors que són fills de dones en situació de violència masclista, menors que la pateixen directament a casa seva o noies menors que pateixen violència masclista en l’àmbit de la parella. Així mateix, el servei municipal també realitza acompanyament i assessorament als pares i tutors de víctimes de la violència masclista.

En aquest primer any de vida, el servei ha atès més de 140 persones, la majoria en la funció de guia (58) a progenitors i familiars però també més de 40 adolescents o joves que pateixen o han patit en la seva pròpia pell aquest tipus de violència o a 37 menors que són fills de dones maltractades.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *