L’augment de preus en l’habitatge es mantindrà moderat fins l’any vinent
El preu de venda de pisos a Terrassa se situa en els 1.778 euros el metre quadrat, un 0,4 per cent més que el passat mes de maig i 13 punts més d’augment en els darrers dotze mesos. El màxim històric a Terrassa se situa l’any 2007, en plena bombolla immobiliària, quan el preu del metre quadrat va arribar als 2.773 euros per metre quadrat, uns mil euros més que el preu actual. Són dades d’Idealista.com que des del passat mes de març utilitza una nova metodologia per emetre els seus informes.
Pel què fa al lloguer el preu mitjà del 2018 se situa en 560 euros al mes, amb un increment anual del 6,6 per cent. Uns preus inferiors comparats amb el preu mitjà de Rubí que és de 630 euros o el de Sant Cugat que s’enfila fins als 1.149. Segons la Cambra de la Propietat des del 2006 al 2018 els lloguers a Terrassa han pujat un 2,56 per cent. Una tendència accentuada en els darrers anys de la dècada per a l’esgotament de l’oferta i que els preus han tocat sostre a Barcelona, com també ha passat a Sant Cugat.
Aquest augment de la demanda per part de les persones sortides de la capital, han fet incrementar els preus a la ciutat. Fins a finals del 2016 l’oferta suficient a Terrassa va implicar el manteniment dels preus a partir del 2017, fins la data actual que experimenta una acceleració i un increment en els preus del lloguer. Per al 2019 i segons la Cambra, en termes generals els lloguers es mantindran, amb una lleugera tendència a la baixa que es podria mantenir durant el 2020.
La Cambra de la Propietat alerta que mentre els sous s’han mantingut a Barcelona, Sant Cugat i Terrassa, l’Índex de Preus al Consum ha crescut un 28 per cent en els darrers 13 anys, la qual cosa no ha recollit el mercat de l’habitatge de lloguer. L’entitat conclou que la qualitat de vida de Terrassa pel seu comerç i les activitats cíviques i culturals, la fan atractiva pels nous residents provinents d’altres ciutats més cares pel què fa al preu de l’habitatge.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!