115 conservadors del patrimoni industrial fixen els criteris d’actuació en una jornada al mNACTEC
Restaurar un màquina de vapor per exposar-la en un museu no és el mateix que preservar una obra d’art. La conservació d’objectes científics, tècnics i industrials no s’adapta als conceptes clàssics. Bàsicament perquè aquests aparells tenen un valor històric i, a més a més, funcionen.
Aquests conservadors-restauradors, moltes vegades, aprenen a les facultats una teoria que no els serveix i han d’enfrontar-se als problemes que se’ls plantegen dia a dia. Per donar resposta a aquesta necessitat i intentar establir uns criteris comuns d’actuació, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) i el seu sistema territorial celebra aquest dilluns, 25 de març, la jornada tècnica titulada “La restauració del patrimoni científic, tècnic i industrial”.
Està plantejada com un fòrum de treball on els 115 professionals inscrits sentin unes bases teòriques conjuntes per actuar a partir d’ara. Mercè Gual, conservadora-restauradora del mNACTEC.
Aquesta és la primera jornada que tracta aquest tema a nivell de tot Catalunya. De fet, la majoria dels assistents són professionals que treballen en museus i empreses catalanes i valencianes (encara que també hi ha restauradors-conservadors d’altres comunitats). La intenció és que aquestes sessions tinguin continuïtat i una periodicitat anual i que en un futur hi hagi un manual escrit com ja existeix en altres països.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!