L’ajuntament farà inspeccions in situ per detectar els habitatges buits

L’ajuntament ja disposa d’una diagnosi actualitzada de la situació de l’habitatge a Terrassa, un estudi que està analitzant i que ha de ser la primera fase del Pla Local de l’Habitatge. Aquest document més ampli necessitarà 6 mesos per a la seva redacció i definirà les línies estratègiques a seguir per la ciutat durant els propers 6 anys.

El pla comptarà amb al participació de tots els agents implicats en aquest àmbit, tant socials i econòmics com sectors professionals i municipals. Un cop enllestit, concretarà quants habitatges hi ha a la ciutat i de quina tipologia, l’any de construcció i el seu estat, així com la demanda d’habitatge per sectors de població i la disponibilitat de solars per a la construcció. L’objectiu és concretar mesures per donar solucions a la problemàtica de l’habitatge a Terrassa i posar al mercat pisos a preus assequibles.

Un dels aspectes més importants d’aquest nou Pla Local d’Habitatge és disposar del cens de pisos buits a la ciutat. La diagnosi inicial ja ha obtingut una aproximació mitjançant el creuament de dades però l’ajuntament vol anar més enllà.

Paral·lelament, l’ajuntament estudia altres mesures com el tempteig i retracte o l’aprovada a Barcelona de destinar a protecció oficial un 30% de l’obra nova. Tampoc descarta que la Societat Municipal d’Habitatge construeixi més pisos o posi solars amb dret de superfície a disposició de cooperatives o entitats sense ànim de lucre perquè facin habitatge protegit de lloguer.

D’altra banda, els serveis municipals treballen també per aturar o posposar els llançaments d’habitatges per impagament de lloguer, els expedients a grans tenidors per pisos buits durant més de dos anys i les possibles expropiacions.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *