Entrega dels Premis de Recerca de Batxillerat al mNACTEC

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica acull, un any més, l’entrega dels Premis als treballs de Recerca de Batxillerat que vol ser alhora concurs i mostra. En total s’han presentat 22 treballs d’una trentena d’alumnes, de 10 instituts de Terrassa, Matadepera, Vacarisses i Viladecavalls. La directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament del Vallès Occidental ha ressaltat l’interès dels alumnes per la recerca en els treballs presentats.

En total s’han premiat dos treballs en cada una de les quatre categories. En Ciències Naturals s’ha guardonat el treball “Protegint la privadesa” de Júlia Lloberes de l’Institut de Viladecavalls, un programa informàtic per encriptar i desencriptar missatges a través de les matemàtiques. L’altre premi ha estat per “l’Anàlisi científica de pel•lícules: ficció-ciència?”, de Lucas Àvila i Luis Francisco Ruíz, de l’Institut de Matadepera.

Pel què fa als treballs de Temàtica local, Anna Bové de l’Institut de Can Jofresa s’ha endut el reconeixement pel seu treball sobre castells “Els castells des de dins”. L’altra premi ha estat per “Vacarisses, la imatge d’un poble a través de la moda” de Laura Bermejo de l’Institut Torre del Palau. En l’apartat de Ciències Socials els reconeixements han estat per “La Borsa: anàlisi i seguiment de carteres” de David Merino, de l’Instuitut Cavall Bernat. L’altre premi ha estat per “Refugiats: Benvinguts o no?”, de Laura Sòria de l’Institut de Viladecavalls.

En Tecnologia s’ha premiat el treball “Robot Curiosity” d’Arnau Beltrà, Enric Freitag i Roger Pinyol, un robot basat en un projecte real de la NASA. L’altre premi ha estat per “Robot BB-8” d’Adrián Oya, Izan Leal i Marc Ramírez. L’acte en el qual hi han participat diferents representants del món de l’Esnseymanet, també de Matadepera i Viladecavalls, s’ha qualificat com “la trobada de l’excel•lència de la Secundària” que vol estimular el gust i els hàbits per la recerca entre els alumnes de Batxillerat.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *