El camí català a Sant Jaume: passat, present i futur d’una peregrinació
La Seu d’Ègara acull aquest dilluns una jornada dedicada a Catalunya i els camins de Sant Jaume. L’activitat està organitzada per l’Ajuntament de Terrassa, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Xunta de Galícia i l’Alberg de Vallparadís i compta amb la participació de diversos especialistes.
El conjunt monumental ha estat l’escenari de la trobada perquè és un enclavament important en el recorregut català d’aquesta peregrinació. A més, Carles Sánchez, professor de la UAB i director de la candidatura de la Seu D’Ègara a convertir-se en Patrimoni Mundial de la UNESCO, ha estat el coordinador del darrer número la revista Ad Limina, una publicació científica i internacional que cada any des del 2010 divulga investigacions sobre aquestes rutes.
L’objectiu del número 14 que s’acaba de presentar és estudiar i valorar fins a quin punt els camins van tenir un paper rellevant en la recepció de peregrins a Catalunya des del segle XII. Per això compta amb una desena de contribucions de diversos especialistes que aborden el tema des de diferents disciplines.
Així, la historiadora Adeline Rucquoi, afirma que hi ha més de 70.000 quilòmetres de camins a Europa que porten a la tomba de l’apòstol i que Catalunya en forma part de des del segle X, cent anys després de la descoberta de les restes.
Aquests camins són importants per entendre el fenomen, l’atracció que el santuari exerceix sobre milions de persones de tot el món.
La jornada també contempla un debat sobre els reptes de futur i un concert de cloenda basat en cants antics relacionats amb el camí.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!