Fomentar el gust per la lectura de l’alumnat a través d’una plataforma interactiva
Catalunya està a la cua d’Espanya i d’Europa en comprensió lectora a 4t de primària. L’alumnat ha perdut 15 punts en 5 anys en la puntuació del darrer estudi internacional de progrés en comprensió lectora ( PIRLS).
L’Institut Ègara fomenta el gust per la literatura amb dos programes: treballen mitja hora diària la lectura de llibres en format paper i també a través de la plataforma Fiction Express.
L’aplicació proposa un mètode de cocreació d’històries entre els escriptors i els alumnes de primer a quart d’ESO, de 9 a 16 anys. A Catalunya aquesta plataforma proposa 9 obres cada 2 mesos, 2 en castellà, 2 en català i 2 en anglès.
En aquest institut es va fer un tastet del programa al darrer trimestre del curs passat i aquest han començat a treballar en les 3 llengües. Els alumnes de primer però, no han pogut iniciar l’activitat perquè encara no han arribat els ordinadors promesos per la Generalitat.
La dinàmica és clara: cada divendres l’autor o autora publica un capítol. L’alumnat el llegeix, respon unes preguntes de comprensió lectora, té un glossari on consultar el significat de les paraules o frases fetes i també pot votar com vol que continuï la història.
La plataforma també permet a l’alumnat fer preguntes i videoconferències amb els escriptors, disposen d’una biblioteca amb tots els llibres publicats i poden llegir en funció del seu propi nivell. El professorat pot saber quants minuts tarda cada alumne en llegir un capítol, els resultats del qüestionari o quantes vegades consulta el glossari.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!