El CST posa en marxa una Consulta Mediambiental Pediàtrica, la tercera de tot l’Estat
Quina mena de paelles feu servir per cuinar? Quins calefactors hi ha casa? D’on prové la fruita i el peix que mengeu?. Són algunes de les preguntes que es fan en l’entrevista clínica de la Consulta Pediàtrica Mediambiental del Consorci Sanitari de Terrassa.
Està en marxa des de fa una setmana i mitja i està orientada a la prevenció de riscos ambientals durant l’embaràs que poden afectar la salut dels nens i nenes, des de la concepció fins a l’adolescència.
Els factors de risc ambientals quan una dona està embarassada són molts. Els més coneguts són l’alcohol, el tabac i la contaminació atmosfèrica. Poden provocar parts prematurs, nadons amb baix pes i també avortaments.
L’alcohol és el tòxic més important i qualsevol nivell pot afectar al fetus. Per això ni les begudes considerades 0,0 estan permeses durant l’embaràs.
Es donen consells sobre alimentació per evitar pesticides o metalls i s’avalua també l’exposició a plàstics i altres compostos orgànics volàtils. Fins i tot es poden realitzar proves complementàries.
Està adreçada a totes les dones embarassades i les seves parelles però també a totes aquelles que estiguin planificant el seu embaràs. Ja se n’han atès 10 que han estat derivades per llevadores o ginecòlogues dels Centres d’Atenció Primària adscrits a l’Hospital.
Aquesta consulta és una pràctica clínica recomanada pel Grup de Treball de Salut Mediambiental de la Societat Catalana de Pediatria.
Només existeixen 3 consultes com aquesta a tot Espanya. La primera a Múrcia, la segona a Olot i ara també, a Terrassa.
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!