La Mostra del Coneixement presenta com a novetat 10 conferències de màxima actualitat

La Mostra del Coneixement d’aquest any consta d’un calendari coincident amb el curs escolar, dotat d’activitats que amplien l’oferta curricular formativa dels propis centres de secundària. És així doncs, una proposta formativa, educativa, cultural i lúdica vinculada a la universitat i al coneixement.

S’inaugurarà divendres 6 d’octubre a les 12.30 h a la sala d’actes del Vapor Universitari de Terrassa amb la ponència: Una revolució necessària: l’Adolescència, a càrrec de la doctora Rosa Casafont, metge i experta en neurociència i neurobiologia del comportament. És la creadora del Mètode Thabit i autora de diversos llibres sobre l’estudi de el cervell i la pedagogia aplicant aquests camps en benefici del procés educatiu. 

La xerrada inaugural s’inclou dins el cicle de 10 conferències que entre els mesos d’octubre i maig abordaran diferents temàtiques d’actualitat. Sota la denominació de TU. TOP TEN, aquesta iniciativa representa una de les principals novetats de la Mostra d’enguany. Les diferents ponències programades tractaran temes com ara el ciberassetjament, l’ús de les pantalles, la salut mental o la intel·ligència artificial, entre d’altres, a càrrec de periodistes com Mariola Dinarés, divulgadors com Joan Anton Català, o investigadors i científiques com Rosa Casafont o Gemma Viscasillas.

La Mostra del Coneixement arriba a la dotzena edició amb un replantejament de les sessions amb l’objectiu de fomentar les vocacions STEAM i difondre els àmbits de la recerca, la ciència i la innovació entre els més joves i despertar el seu interès en els estudis vinculats amb la ciència, la tecnologia, l’enginyeria o les matemàtiques. Les sessions tenen diferents formats: jornades, mercats, tallers, conferències o visites guiades.

Aquest any, el projecte ha estat reconegut com a Bona Pràctica 2023 per la Fundació Pi i Sunyer i la Federació de Municipis de Catalunya.

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *