L’Institut Mont perdut, premi d’Arts visuals del Concurs Piula
L’Institut Mont perdut de Terrassa s’ha endut el premi d’Arts visuals de la desena edició del Concurs Piula.I ho ha fet amb la millor cançó Porque No!, realitzada pels alumnes de la matèria Llenguatge i Pràctica musical de batxillerat. Així un any més. el jovent del Vallès Occidental ha participat en la campanya anual de sensibilització ‘Piula contra la violència masclista’ amb la presentació d’obres de tres vessants artístiques: Multimèdia, Artístic i Arts visuals.
Dimecres a la tarda s’ha celebrat el lliurament de Premis a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Aquesta edició ha aglutinat un total de 126 participants, dels quals 84 eren noies i 42 nois. Tots ells han hagut de presentar les seves creacions a través de centres educatius, equipaments de lleure, entitats i associacions de la comarca. En total s’han presentat 29 obres amb una participació majoritària del vessant visual/plàstic.
La campanya Piula contra la violència masclista es va iniciar arran de la detecció de relacions poc igualitàries entre el jovent. Es va impulsar amb una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar a la població en general i al jovent en particular, en favor d’unes relacions lliures de violències masclistes i fent visible la importància de la igualtat entre homes i dones.
Fins la 8ª edició, el concurs consistia en la creació individual de frases o eslògans (piulades). Però arran de l’aturada obligada de la pandèmia, es va modificar el concepte de participació per convertir-lo en un concurs artístic. Es volia, doncs, afavorir el diàleg participatiu, la força i la cohesió comunitària. A més de la sensibilització contra les violències masclistes per mitjà d’obres creatives realitzades de manera grupal.
Accions de sensibilització Campanya Piula
A banda del concurs, la campanya Piula comprèn també la realització de tallers gratuïts per a centres educatius i espais joves, per tal d’oferir espais de diàleg i d’informació que promoguin l’interès en la participació del concurs.
Enguany s’han desenvolupat 50 tallers a infantil i primària (1232 nens i nenes) i 61 tallers a secundària i graus (1586 joves) a municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca amb l’objectiu de promoure la igualtat de tracte i oportunitats a més de la detecció de violències masclistes en l’àmbit de la parella o en comunitat.
Aquestes activitats s’ofereixen a través de la Guia d’Activitats Educatives del Consell tant per infants com per jovent, així com per a famílies i professorat. També es realitzen, a demanda dels ajuntaments, tallers d’autoprotecció per a dones a equipaments públics.
[Foto: Consell Comarcal del Vallès Occidental]
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!