Gràfic Renda Familiar 2020

Matadepera es manté com el municipi de més de 5.000 habitants amb la renda més elevada

La renda per habitant ha disminuït a gairebé totes les comarques de Catalunya l’any 2020, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya. Aquesta baixada ha estat condicionada pels efectes econòmics derivats de la crisi sanitària de la covid-19 i trenca la tendència de creixement dels darrers sis anys.

Matadepera (28.100 euros) és el municipi de més de 5.000 habitants i resta de capitals comarcals amb la renda per habitant més elevada. El segueixen Sant Just Desvern (26.800 euros) i Alella (26.400 euros), tots amb un nivell de renda per sobre del 50% de la mitjana catalana.

Pel que fa als principals components de la renda respecte de l’any anterior, la remuneració d’assalariats i l’excedent brut d’explotació han disminuït un 4,2 % i un 10,6%, respectivament, mentre que les prestacions socials han incrementat un 15,3%.

Per comarques, totes han incrementat els ingressos procedents de les prestacions socials en relació amb l’any anterior. Pel que fa a la remuneració d’assalariats, hi ha sis comarques on aquests ingressos han augmentat en relació amb l’any anterior (Ribera d’Ebre, les Garrigues, el Pallars Jussà, la Segarra, l’Urgell i el Pla d’Urgell).

En relació amb els ingressos procedents de l’excedent brut d’explotació, han disminuït a totes les comarques amb molta intensitat.

El Barcelonès, amb 19.400 euros l’any 2020, supera en un 10,4% la mitjana catalana (17.600 euros) i continua sent la comarca catalana amb la renda per habitant més elevada. La segueixen el Baix Llobregat (18.300 euros), el Vallès Occidental (18.100 euros), el Garraf (18.000 euros), el Maresme (17.900) i el Vallès Oriental (17.600 euros).

La diferent evolució dels principals ingressos de les famílies l’any 2020 en relació amb l’any anterior ha modificat la seva participació en el total de la renda. La remuneració d’assalariats continua sent el principal ingrés de les famílies i, per primera vegada, les prestacions socials són el segon ingrés, seguides de les rendes empresarials i professionals.

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *